jelle2[6429]

2017 door de ogen van Jelle Kamphuis

In de drie jaar dat ik als directeur actief ben bij National Safety Security Group is er veel gebeurd, zowel voor als achter de schermen. We zijn actiever geworden met allerlei evenementen, receptiediensten en veiligheidstrainingen zoals de BHV en VCA. Je hebt vast gemerkt dat we een stevige gezonde beheersbare groei doormaken met het bedrijf en onze fantastische collega’s. Het “piek” seizoen met de vele projecten is reeds voorbij, echter zijn we alweer in volle vaart bezig met ons team om aankomend seizoen voor te bereiden.


Hoe zou ik ons bedrijf in eigen woorden omschrijven? Jong, dynamisch, kwalitatief en een meerwaarde voor de opdrachtgever. Afspraak is afspraak, met de juiste man en vrouw op de juiste plek waarbij het menselijk aspect de boventoon voert. We hebben en blijven samen met de medewerkers in de “klei”  staan en houden zo binding met de collega’s. We kennen daardoor de kwaliteiten en ervaringsniveaus van alle medewerkers. We hebben een platte organisatie waarin we afgelopen jaar hebben uitgebreid en voeren we veel overleg met onze supervisors, zo houden we de kwaliteit dienstverlening op peil en kunnen we snel anticiperen op ingebrachte aandachtspunten.


  •  We hebben veel bereikt de afgelopen jaren en zijn een bekende speler op de veiligheidsmarkt geworden.

http://www.nssg-beveiligingenveiligheid.nl/de-blaastesten-geven-altijd-leuke-reacties/


http://www.nssg-beveiligingenveiligheid.nl/ik-heb-zelf-mijn-dochter-aangestoken-met-dit-virus/


We zijn inmiddels gegroeid naar ongeveer 100 actieve collega’s die werkzaam zijn op verschillende certificering. Hier bedoel ik mee dat niet elke beveiliger dezelfde accreditatie heeft om overal werkzaam te zijn. We maken een verschil in de horecaportier, de evenementenbeveiliger en de algemene beveiliger. We hebben vanaf de start van ons bedrijf al veel mensen opgeleid tot evenementenbeveiliger en ik sta met passie samen met mijn compagnon Kevin voor de klas. Ik vind het prachtig om te zien hoe een collega vanaf de opleiding groeit in de werkzaamheden, daar krijg ik energie van. De collega’s werkten niet alleen regionaal maar ook landelijk met diverse collega bedrijven.


  • Voordat we een beveiliger kunnen inzetten zijn we vanaf het sollicitatie gesprek tot aan de screening helaas soms wel 6 tot 8 weken verder voordat de beveiliger mag gaan werken.

Wij hebben de ambitie om een maatschappelijk betrokken en duurzaam opererend bedrijf te zijn. Het gaat om activiteiten die verder gaan dan waartoe wij verplicht zijn. Het blijft dan ook vaak niet alleen bij financiële steun, maar ook ondersteuning in de vorm van kennis en middelen, zo hebben wij ons bijvoorbeeld ingezet voor de voedselbank, hebben we geld opgehaald tijdens een evenement voor Rico-Jay en heb ik mij op laten sluiten om meisjes uit de gedwongen prostitutie te halen in samenwerking met Free a Girl.


  • We zien de laatste jaren dat veel organisaties worstelen met het vergunningstraject.

Naast het leveren van gecertificeerde beveiligers, verkeersregelaars, ehbo’ers, brandwachten de BHV en VCA trainingen, hebben wij veel ondersteuning geboden bij het opstellen van veiligheidsplannen en begeleiden van vergunningstrajecten. We spreken de taal en dat maakt het vaak een stuk gemakkelijker, hierin zijn we absoluut een meerwaarde geweest voor opdrachtgevers. We onderscheiden ons door preventief in plaats van repressief te beveiligen. Ik ben ervan overtuigd dat we onze meerwaarde de afgelopen jaren zeer zeker hebben bewezen en een belangrijke speler zijn geworden in een “roerige” markt met kleinere maar ook grote projecten zoals de Profronde Almelo, Feshtival, de Twentse Piraten Party, het Airforce Frestival en de Zwarte Cross en ga zo nog maar even door. Kevin en ik kijken absoluut vooruit, maar ook wel eens terug naar de afgelopen jaren. Onze collega’s hebben bergen werk verzet en daar zijn wij ze ontzettend dankbaar voor, we zijn ontzettend trots op de mooie groep mensen binnen onze organisatie.


http://www.nssg-beveiligingenveiligheid.nl/twee-verschillende-werkgebieden-uitstekend-te-combineren/


http://www.nssg-beveiligingenveiligheid.nl/ik-kreeg-een-puntzak-met-snoepgebitjes/


Helaas hebben enkele van onze collega’s ook wel eens minder leuke zaken meegemaakt tijdens de werkzaamheden, zoals een vechtpartij, onwel wording, ongeluk etc. Wij krijgen de oproep en moeten direct handelen. Veelal gaat dat goed, maar ik schrik wel eens van de soms onbeschofte reacties of acties van omstanders. We beseffen dat we in het veiligheids-beveiligingsvak zitten, echter gaan mensen soms ontzettend over de schreef en normen en waarden zijn ineens ver te zoeken.


We hebben geïnvesteerd in het eigen personeel met een scala aan trainingen en opleidingen. We doen dat ook in samenwerking met andere partners. We kijken altijd naar de vraag vanuit de beveiligers. Er is altijd een link naar de praktijk om de bewustwording te bevorderen. Zo gaven we een workshop waar verschillende facetten van het beveiligingsvak aan de orde kwamen: van omgaan met agressie, het ophalen van recht- en wetskennis, afwijkend gedrag tot alcohol en drugs. We hebben bewust een samenwerking gezocht met het ROC van Twente om ook de evenementenbeveiliging in beeld bij de studenten te krijgen. We betrekken de docenten hier nadrukkelijk ook bij om net dat beetje extra en bewustwording in te brengen. We vinden het prachtig om onze expertise over te brengen aan toekomstige beveiligers, lees hier meer.http://www.nssg-beveiligingenveiligheid.nl/passie-voor-veiligheid-en-service-with-a-smile/


  • Wij zijn continue op zoek naar gecertificeerde collega beveiligers in het bezit van het diploma beveiliger of certificaat Event Security Officer.

Voor het volgende seizoen liggen onze ambities hoog. We willen een nog breder aanbod creëren voor onze dienstdoende beveiligers en nog meer mensen opleiden tot BHVér in het trainingscentrum. Met al onze collega’s en ketenpartners samenwerken aan de veiligheid van Nederland vanuit een gezond en professioneel ondernemerschap. Wij doen dat door te streven naar goed opgeleide werknemers die ingezet worden op kwalitatieve voorbereide projecten, verkregen door maatschappelijk verantwoorde aanbestedingstrajecten.


Als je samen in een partnership kunt laten zien dat een aanpak succesvol is, is het creëren van intern draagvlak vaak eenvoudiger. Onze beveiligers zijn meer dan de fysieke man achter de balie of op een evenement. Door op een gastvrije manier bezoekers te woord te staan, vergaren ze informatie en signaleren eventueel afwijkend gedrag. Gastvrijheid en beveiliging versterken elkaar! Ik kijk uit naar het enthousiasme van de vele dienstdoende collega’s. Echt klantgericht zijn betekent voor mij dat je je kwetsbaar durft op te stellen, zodat ook de klant die vrijheid voelt. Niemand weet alles en dat hoeft ook helemaal niet. Het gaat erom dat je samen in een partnership tot het best mogelijke veiligheidsarrangement komt voor de toekomst.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!