De “blaastesten” geven altijd leuke reacties

Mijn naam is Henk-Jan van der Holst, 36 jaar en heb de gelegenheid gekregen om een stukje te schijven over mijn werk als beveiliger. Ik woon samen met mijn vrouw Reinette en onze 4 kids. Ik heb jarenlang werkervaring opgedaan in de horeca. Toen mijn werkgever besloot te stoppen heb ik besloten om in 2006 de opleiding tot beveiliger te gaan volgen. Na enkele jaren op de werkvloer te hebben gestaan maakte in kennis met planning en werkvoorbereiding van beveiligers. Ik vond het altijd een uitdaging om de juiste man/vrouw in te delen bij opdrachtgevers. Ik werk zelf ook veel geüniformeerd mee, waardoor je de ervaringsniveaus van alle collega’s natuurlijk kent.

Ik kijk altijd uit naar vernieuwingen, vooral op het gebied van evenementenbeveiliging en de ontwikkelingen van alle dienstdoende collega’s. We hebben natuurlijk te maken met verschil in ervaring of collega’s welke nieuw beginnen in het vak. Ik weet nog goed dat ik voor het eerst moest starten in de beveiliging en help dan ook graag nieuwe collega’s op weg in het vak. We hebben een platte organisatie en krijgen veel vertrouwen vanuit de directie. Samen met mijn collega supervisors en directie is er veel overleg om de kwaliteit dienstverlening op peil te houden. We worden ook veel betrokken in het voortraject waarbij er ook daadwerkelijk wat wordt gedaan met punten vanuit collega’s. We hebben een hechte groep supervisors binnen National Safety Security Group, met enkele supervisors werk ik zelfs al een jaar of 8 samen.

Soms zijn we opvallend aanwezig, maar soms ook onopvallend aanwezig.

Het geeft altijd een ontzettende kik wanneer alles op rolletjes is verlopen. Veel zaken worden er vooraf afgestemd, echter blijft een evenement ook een evenement en kan er ineens van alles gebeuren. Door het veiligheidsplan af te stemmen op de draaiboeken wordt er duidelijkheid geschept bij alle betrokkenen zoals; hulpdiensten, beveiliging, verkeersregelaars, brandwachten, ehbo, vergunningverlener en de organisatie van het evenement. We maken elke dienstdoende collega altijd bewust van eventuele risico’s, immers is dit ook onze taak. Bezoekers moeten zo min mogelijk merken want die komen om een feestje te vieren.

We geven altijd aan in de briefing vooraf: “Oplossingsgericht werken, snel kunnen anticiperen en bezoekers behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden”. Om je werk optimaal te kunnen uitoefen is rechts en wetskennis zeer belangrijk. Je kunt alleen maar goed acteren op feiten met onderbouwde kennis van de wetgeving. We zijn verantwoordelijk om evenementen in goede en veilige banen te leiden binnen de wettelijk gestelde kaders. Je moet ook communicatief sterk in de schoenen staan. Hiermee los je 99% van de melding(en) op, daar ben ik echt van overtuigd.

Sinds 3 jaar ben ik ook werkzaam als examinator event security officer voor de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB). Een mooie neventaak welke naadloos aansluit op mijn vakgebied. De SVPB is het examencentrum waar toekomstige beveiligers hun examen afleggen.

De “blaastesten” voor personen onder invloed van teveel drank geven altijd leuke reacties.

Ik haal wel eens een grap met een bezoeker uit die naar mijn mening te diep in het glaasje heeft gekeken. Ik spreek dan met de bezoeker af dat er eerst een blaastest moet worden gedaan en of de bezoeker mee wil werken. Vervolgens draaien we de portofoon om en laten de bezoeker op de antenne van de portofoon blazen. Je kunt je wel voorstellen hoe dat eruit ziet. Ik kijk alweer uit naar het festival seizoen met de vele evenementen en samenwerking met alle collega’s. Hardfest, Bevrijdingsfestival Enschede op het terrein van universiteit Twente, Freshtival op recreatiegebied het Rutbeek en Het Airforce Festival op de vliegbasis Twente zijn evenementen waar ik altijd aanwezig ben. Sinds september 2017 maak ik ook deel uit van het beveiligers-team van Poppodium Atak in Enschede, hier beveiligen wij wekelijks de evenementen welke worden gehouden. De ene keer een concert van Racoon en de andere keer een hardcore feest.

Wij zijn op zoek naar gecertificeerde collega beveiligers. Ben je in het bezit van het diploma beveiliger of certificaat Event Security Officer? Waar wacht je nog op? Stuur een e-mail en je wordt snel uitgenodigd voor een oriënterend gesprek.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

supervisor_account
Vacatures

Wil jij onderdeel uitmaken van een geweldig team?