“De voorwielen kwamen van de grond”

Ik Ben Frank Kienhuis, 24 jaar oud en ik woon in Tilligte op de boerderij bij mijn ouders. In het dagelijks leven werk ik bij Oude Wesselink Kozijnen in Geesteren, daar realiseren wij de mooiste projecten voor klanten met betrekking tot aluminium en kunststof kozijnen. Om in het weekend ook nog te kunnen werken werk ik ’s weekends nog bij als Event Security Officer bij National Safety Security Group (NSSG).

Op facebook had ik meerdere keren voorbij zien komen dat NSSG op zoek was naar nieuwe evenementenbeveiligers. Ze boden de opleiding event security officer aan. Op een bruiloft van een voetbal teamgenoot trof ik Jelle Kamphuis, een van mijn werkgevers. Jelle en ik kenden elkaar al omdat we vroeger allebei bij disco Tijs in Lattrop hebben gewerkt. Na op de bruiloft een kort gesprek te hebben gehad met Jelle over de opleiding bleef het de dagen erna in mijn hoofd hangen. Na een paar dagen toch de knoop doorgehakt en besloten de opleiding te gaan volgen, een besluit waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds geen spijt van heb, integendeel zelfs, in de tussentijd heb ik veel leuke mensen leren kennen en veel mooie herinneringen gespaard.

Voor mijn beveiligingswerkzaamheden heb ik de opleiding gevolgd tot Event Security Officer. Samen met mijn mede cursisten kregen we een week of 5 lessen ter voorbereiding op het theorie examen en deze heb ik met een goed cijfer afgesloten en kon na de screening meteen aan het werk. Ik draaide eerst mee met ervaren collega’s en kon zo mijn ervaring steeds verder uitbreiden en zat al snel voor mijn praktijk examen.

We benaderen de bezoekers altijd op gastvrije wijze en springen pas in de beveiligers rol als het echt noodzakelijk is.

Ik denk dat de kracht van het werken als evenementen beveiliger is dat je vooral rustig bent en blijft maar dat je wel weet wanneer het menens is en je echt doortastend moet optreden. Vooral rust uitstralen is in mijn ogen erg belangrijk. Afkijken bij collega’s en gewoon proberen. Als je iets wilt leren is er in mijn ogen geen betere manier dan gewoon af te kijken bij een collega en daarna proberen dat zo goed mogelijk na te doen en uiteindelijk kom je zelf tot een werkwijze die bij jezelf past, we hebben natuurlijk allemaal hetzelfde doel! Een mooi, gezellig en veilig evenement voor iedereen! Bij ons in de groep collega’s zijn er genoeg die het alleen maar waarderen als je bij hen afkijkt het daarna zelf probeert, mocht je dan toch onverhoopt nog iets niet goed doen zijn al onze collega’s collegiaal genoeg om je aanwijzingen te geven over hoe het de volgende keer nog beter kan.

Wat mij het meest uitdaagt aan het werk is om ervoor te zorgen dat een evenement op zijn best verloopt, elk kleinste detail wat verbeterd kan worden melden en zorgen dat het in de volgende edities verbeterd is, want hoe meer je verbeterd in de beginjaren, hoe soepeler het loopt in de volgende edities, dan zou je als beveiliging en organisatie aan een half woord genoeg moeten hebben als je een bepaald evenement meerdere jaren samen draait. Ik kom zelf uit de regio Dinkelland en werk vaak samen met collega’s welke ook in dezelfde regio wonen. We zijn dan ook een bekend gezicht bij bezoekers en organisatoren en ik kan je vertellen, dat werkt echt prima!

“Op zijn Twents”  Ie mut voorop goan zitten. “Waarom dan jongs, ik zit toch goed?” ja dat zal wel maar de voorwielen komen van de grond.

Dat was vorig jaar op de Zwarte Cross waar we een dienst moesten draaien met om het zo maar te zeggen: een aantal zware (kilo) jongens. Omdat de Zwarte Cross zo’n groot evenement is word je altijd met golfkarretjes of gators naar positie gebracht. Dat was ook de bedoeling op de vrijdagmiddag, maar toen een collega achterop het golfkarretje ging zitten kwamen de voorwielen de lucht in, en met hoeveel we er daarna ook bij op gingen zitten, die voorwielen kwamen maar niet naar beneden. Dus toen we onze collega aangaven dat hij voorop zou gaan zitten kregen we eerst als antwoord: “Waarom dan jongs, ik zit toch good?”. Toen onze collega eindelijk in de gaten had wat er aan de hand was hebben we eerst even goed gelachen met z’n allen en toch maar besloten dat de betreffende collega voorop moest gaan zitten. Kortom de kilo’s waren weer evenredig!

Soms kom je in mindere situaties terecht en moet je direct durven handelen.

Op een gegeven moment werd het zo druk in onze sector dat er veel druk naar de barriers (hekken voor het podium) kwam, en in alle drukte zaten ook nog kleine kinderen. Terwijl de artiesten op het podium niets anders deden dan de groep op jutten waren mijn collega en ik alleen maar bezig om kinderen en ouders over de barriers te tillen en in veiligheid te brengen. De angst in de ogen van sommige kinderen bleef bij mij wel even hangen. Gelukkig hebben we door onze ervaring snel kunnen handelen.

Wat mij aanspreekt bij NSSG is dat je altijd moet streven naar het hoogste cijfer. En uiteraard weet men zelf ook dat je niet altijd een 10 kunt scoren, maar daar waar vandaag geen 10 word gescoord word wel alles er aan gedaan om dat de volgende keer wel te doen. Dat perfectionisme spreekt me enorm aan. We hebben al best veel diensten gekregen vanuit de planner en ik kijk er weer naar uit om veel leuke diensten te draaien met de vaste collega’s en om de nieuwe collega’s bij te brengen wat de ouderen mij tot nu toe hebben bij gebracht.

Wij zijn op zoek naar gecertificeerde collega beveiligers. Ben je in het bezit van het diploma beveiliger of certificaat Event Security Officer? Waar wacht je nog op? Stuur een e-mail en je wordt snel uitgenodigd voor een oriënterend gesprek en wie weet werken wij binnenkort samen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

security
Academy

Onze academy heeft een ruim aanbod aan trainingen