“En ineens was het bier op…”

Mijn naam is Tom Beernink, 38 jaar en woon in De Lutte, hier ben ik geboren en getogen. Sinds een aantal jaar woon ik samen met mijn vriendin Marije. Ik heb de opleiding automonteur doorlopen, en heb dit vak ook bijna 10 jaar uitgeoefend. Daarna vond ik het tijd voor wat anders en heb ik de opleiding beveiliger 2 doorlopen en heb ongeveer 10 jaar full time in het beveiligersvak gezeten.

Ik heb ervaring opgedaan bij verschillende locaties; onder andere werken met daklozen, het huis van bewaring, jongerenhuizen, woningcoöperaties en ga zo nog maar even door. Door de verscheidenheid in werkzaamheden heb ik mensenkennis opgebouwd en weet ik hoe ik in bepaalde situaties om moet gaan met mensen die op dat moment begeleid moeten worden. Door veel zaken met humor te benaderen, kom ik meestal tot het doel en daar gaat het om. Op dit moment werk ik full time als expeditie medewerker bij Alkonder in Hengelo en combineer het beveiligingsvak.

Mijn vrije tijd besteed ik onder andere aan mijn werk als beveiliger en werk ik op evenementen als supervisor bij onder andere het Kingsnight Festival, Hardfest, Bevrijdingsdag allemaal op het terrein van de universiteit Twente in Enschede. Het meest kijk ik toch wel weer uit naar de Enschede Marathon, de Zwarte Cross en Freshtival. Ik en mijn collega Henk-Jan ( lees zijn blog verder op in dit artikel ) zijn vanaf de 1e editie al bij Freshtival werkzaam als beveiliger en ik vind de sfeer tussen de medewerkers en organisatie fantastisch. Een andere hobby is het houden van paarden samen met mijn vriendin en natuurlijk bezoek ik graag de thuis wedstrijden van FC Twente.

“De ijzersterke pluspunten van een beveiliger” “Niet altijd alles staat in het boekje, elkaar helpen naar een hoger niveau”

In 2005 ben ik begonnen met de opleiding Beveiliger 2 en heb tijdens mijn stage 1 van de huidige directieleden leren kennen en veel geleerd! Rustig en alert zijn en situaties goed kunnen inschatten, dat vind ik ijzersterke pluspunten van een beveiliger. Klantvriendelijkheid is ook een pre, want jij als beveiliger bent vaak het eerste aanpreek punt voor de bezoeker van een evenement of locatie. Sommigen hebben een aangeboren talent om een goede beveiliger te zijn. Door goed te luisteren en vooral goed te kijken naar ervaren mensen in dit vak kun je veel leren. Durf vooral vragen te stellen of suggesties aan te dragen. Er zijn veel ongeschreven regels. Niet altijd is alles afgekaart en hierin kun je een signalerende functie hebben om vervolgens samen met de organisatie tot oplossingen te komen.

Ik vind het mooi om mijn kennis die ik in de jaren heb opgebouwd over te brengen op nieuwe collega’s en stagiaires. Ik ben hiervoor natuurlijk gecertificeerd en mag evenementenbeveiligers en algemene beveiligers in opleiding begeleiden. Het geeft mij een goed gevoel om te zien hoe snel collega’s na uitleg zaken positief en pro-actief oppakken, samenwerking is van cruciaal belang. Elkaar helpen naar een hoger niveau dat spreekt mij aan!

Leuke momenten in dit vak maak ik vaak mee. De ene nog leuker dan de ander en dat maakt dat ik telkens weer met plezier naar een klus ga. Vaak vraagt een situatie een bepaalde aanpak die niet altijd “in het boekje staat”. Af en toe moet je anticiperen om bepaalde situaties in goede banen te leiden. Inlevingsvermogen, flexibiliteit en mensenkennis helpen mij hier veel bij.

“En ineens was het bier op…”

Soms ontstaan er situaties tijdens grote evenementen waar je als beveiliger een cruciale rol hebt. Ik zie dit niet als lastige situatie maar als een grote uitdaging. Wat natuurlijk wel een lastige situatie voor de bezoekers was: “HET BIER WAS BIJNA OP EN HET EVENT DUURDE NOG 3 UREN!” De organisatie belde met de leverancier en die scheurde  gelukkig onze kant op! We hebben toen met een aantal collega’s geholpen om de barren te voorzien van de nieuwe bier vaten. We waren net op tijd en de bezoekers hebben er niets van gemerkt. Ik moest er natuurlijk niet aan denken dat er moest worden aangegeven dat er geen bier meer beschikbaar was!

National Safety Security Group is een leuk en jong bedrijf die door de jaren heen de klappen van de zweep wel kent. De regels zijn duidelijk en vergen een correcte grondhouding van alle collega’s, zo schep je duidelijkheid tussen allen en dat is zeker in mijn rol als supervisor zeer prettig. Wij zijn op zoek naar gecertificeerde collega beveiligers. Ben je in het bezit van het diploma beveiliger of certificaat Event Security Officer? Waar wacht je nog op? Stuur een e-mail en je wordt snel uitgenodigd voor een oriënterend gesprek en wie weet werken wij binnenkort samen.

Lees hier de blog van mijn collega Henk-Jan, dit jaar werken we weer samen op de 10e editie van Freshtival!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

security
Academy

Onze academy heeft een ruim aanbod aan trainingen