Het meest lastige vond ik dat ik...

Mijn naam is Sandra Scholte ben afgelopen zaterdag 41 geworden. Mijn verjaardag vierde ik op de Zwarte Cross en werd toegezongen door enkele campingbezoekers. Ik ben alweer 24 jaar samen en 11 jaar getrouwd met Alwin Scholte en samen zijn wij trotse ouders van een tweeling van bijna 9. Mijn man werkt ook als event security officer bij National Safety Security Group en we hebben samen al op veel spraakmakende evenementen mogen werken. Van oorsprong ben ik electrisch wikkelaar en tegenwoordig werk ik in de keuken bij een leuk restaurant.

Ik ben opgeleid in de techniek (electrisch wikkelaar),  waarvan ik de laatste jaren vooral werkzaam was in de fijn mechanica. Daarbij moet je denken aan werk in een cleanroom (in zo’n mooi wit pak) waar hele delicate onderdelen worden gebouwd voor complexe machines die vooral in de medische wereld worden toegepast.

De ESO opleiding die ik intern gevolgd heb bij NSSG was leuk om te doen vooral het gedeelte werken binnen wettelijke kaders.

Echt even weer je hersenen kraken na langere tijd niet meer in de schoolbanken te hebben gezeten. Ik slaagde in één keer voor mijn theorie examen en kon al snel ingezet worden. Ik denk dat je bij dit werk vooral rustig moet blijven om overzicht te houden en doortastend moet zijn als de omstandigheden daar om vragen.

Door ervaren collega’s te observeren en te luisteren naar de tips en trucs kom je heel ver, ik heb veel meegelopen met ervaren collega’s welke mij wegwijs hebben gemaakt in het vak evenementenbeveiliging. We hebben een leuk no-nonsense team, waar vooral het woordje team de boventoon voert binnen het bedrijf. We klaren de klus immers allemaal gezamenlijk, met ieder zijn/haar taak.

Belangrijke posten met hoge accreditatie bezetten is ook apart. Altijd weer mensen die proberen er langs te glippen en dan op je strepen te gaan staan wetende dat ik het laatste woord heb geeft wel een goed gevoel maar altijd met een glimlach en zonder veel gedoe. Ik loop ook wel eens stand-by, dit houdt in dat je in een bepaalde area werkt waarbij je de meldingen vanuit de centrale post opvolgt. Gelukkig is de directie van mening dat een vrouw in zo’n team misschien nog wel meer bereikt dan enkele mannelijke collega’s bij elkaar.

Elke dag is anders, je werkt elke keer met verschillende doelgroepen en collega’s en dat maakt het werk interessant.

Je moet steeds een stap vooruit denken en dat houdt je scherp. Het meest lastige vond ik dat ik een persoon heb moeten terughalen die iets te enthousiast wilde filmen op een plaats waar de beste man niet mocht komen. Helaas was hij niet van plan om te vertrekken en begon te dreigen en te intimideren. Het geeft dan een bepaalde druk maar dan is de kunst om je hoofd koel te houden en je werk goed te blijven doen. Uiteindelijk is de man na engelen geduld vertrokken.

Ik vindt het mooie aan dit bedrijf dat ze vertrouwen in je hebben en dat ze heel goed bezig zijn op het gebied van zichzelf presenteren. We worden dan ook veel gevraagd bij diverse evenementen, zowel regionaal als landelijk. De samenwerking met mijn partner is natuurlijk wel bijzonder. Vaak komen we tegelijkertijd op locatie maar zien we elkaar niet meer die dag omdat de evenementen locaties vaak ontzettend groot zijn. Zo af en toe horen we elkaar dan via de portofoon. Na dienst bespreken we vaak onze dag en die kan totaal verschillend zijn wat het toch ook weer leuk maakt.

Wij zijn op zoek naar gecertificeerde collega beveiligers. Ben je in het bezit van het diploma beveiliger of certificaat Event Security Officer of wil je de verkorte opleiding volgen? Kijk dan eens HIER!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

supervisor_account
Vacatures

Wil jij onderdeel uitmaken van een geweldig team?