Ik heb zelfs mijn dochter aangestoken met dit “virus”

Mijn naam is Patrick Kappert 49 jaar oud. Ik ben bijna 25 jaar getrouwd met Astrid en heb 3 fantastische kinderen. Denice is 20 jaar, en onze tweeling Britt en Youri van 14 jaar oud. Reeds 23 jaar ben ik werkzaam bij het mooiste en grootste uitgaanscentrum van Nederland, Preston Palace in Almelo. Na werkzaam te zijn geweest als Floor manager en Duty manager, ben ik de laatste 10 jaar actief als nachtportier en zorg voor de beveiliging van het complex en de vele evenementen die worden gehouden. Om up to date te blijven in het veiligheidsvak heb ik vele cursussen gevolgd. Soms moet ik helaas handelen in verschillende situaties, waarbij de BHV en AED training goed van pas komt. De kennis die ik heb opgebouwd bij Preston Palace neem ik dan ook graag mee naar National Safety Security Group om deze over te brengen aan mijn collega’s. Mijn portiersdiploma liet het helaas niet toe om op festivals werkzaam te zijn en ik volgde medio 2007 / 2008 de opleiding tot event security officer.

Eind 2015 solliciteerde ik bij National Safety Security Group en begon medio februari 2016 aan mijn nieuwe uitdaging. Wat mij zeer aanspreekt is de passie waarmee er gewerkt wordt. Niet zomaar beginnen aan een klus, maar altijd met een gedegen vooraf bekende werkinstructie. Gewaardeerd worden als beveiliger, een hecht team waar saamhorigheid de boventoon voert zijn aspecten die voor mij zeer belangrijk zijn. Het is ontzettend prettig om samen te werken met de pro-actieve collega’s van National Safety Security Group. Je komt op plekken waar anderen niet komen. Zo waren ik en mijn collega’s bijvoorbeeld verantwoordelijk voor ontvangst van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima op enkele locaties. We begonnen met een uitgebreide briefing samen met de gemeente, politie en onze collega’s om een goed voorbereide klus neer te zetten.

Ik mag graag in een stand-by team lopen op een evenement. Hierin maak in ontzettend veel zaken mee, aangezien je veel wordt aangestuurd voor verschillende zaken. De ene keer is er helaas een dreigende sfeer of een opstootje, de andere keer een onwel wording. Elke keer variatie in werkzaamheden maakt het vak voor mij ontzettend gaaf! De ene keer heb je een opening of werk je op een klein evenement en de andere keer sta je bij een groot evenement zoals bijvoorbeeld Freshtival of de Zwarte Cross. Soms werken we met 2 evenementenbeveiligers op 1 dag, maar soms ook wel met 120 evenementenbeveiligers op 1 dag, nou dat is vaak een beste klus om alles in goede banen te leiden. Je komt dus meestal op plaatsen waar in oorsprong niets aanwezig is, maar ineens een evenement wordt georganiseerd. Als ik bijvoorbeeld op het Rutbeek een wandeling maak staan er grote tenten of een mainstage, best vreemd om te zien. Op een gegeven moment worden collega’s goede bekenden, je bouwt een band op, staat vaak schouder aan schouder je geeft elkaar rugdekking en feedback.

Ondersteuning geven aan mijn collega’s , we doen het samen als team in verschillende ervaringsniveaus.

Veel collega’s hebben naast hun reguliere baan een baan als evenementenbeveiliger, de één is accountmanager bij een groot bedrijf, de andere voeger, of glazenwasser. Ik heb zelfs mijn dochter aangestoken met dit “virus”, het is een ontzettend mooi vak en voor mij ook zeker een hobby. Mijn neef, collega en goede vriend Joran Berg is ook werkzaam bij NSSG. Dit heftige voorval maakte hij helaas mee lees verder…..

Al mijn collega’s waar ik in mijn reguliere baan altijd samen mee werk bij Preston Palace zijn ook werkzaam bij National Safety Security Group. Gastheerschap, een vlotte babbel, een goede uitstraling en altijd de rust te bewaren zijn belangrijke aspecten in het werk. Hoe rustiger je zelf bent, hoe rustiger de bezoeker en je eigen handelen. Agressietraining is zeker een belangrijk onderdeel, hierin leer je ook zeker jezelf kennen. Ik moet er natuurlijk niet aan denken dat ik of collega’s onrustig worden. Communicatief sterk in de schoenen staan. Hiermee los je 99% van de melding(en) op. We hebben een goede en leuke band met de collega’s en de sfeer is altijd leuk wanneer we aan een klus werken. Het is geen standaard 8 tot 5 baan, waarbij je elke keer met het zelfde bezig bent. Elk evenement is anders en elke keer een nieuwe uitdaging. De ene keer werk je met twee collega’s en de week erop met heel veel collega’s. Elke collega heeft verschil in ervaring met betrekking tot de werkzaamheden, hierin is het ontzettend belangrijk dat we elkaar helpen en ondersteunen.

We zijn altijd op zoek naar collega beveiligers die ons team komen versterken. Wordt jij mijn collega? Ben je in het bezit van het diploma beveiliger of certificaat Event Security Officer? Waar wacht je nog op? Stuur een e-mail via onderstaande gegevens en je wordt snel uitgenodigd voor een oriënterend gesprek.

National Safety Security Group | T.a.v. Jelle Kamphuis | Beltstraat 114 | 7512 AB Enschede | Administratie@NSSG-BeveiligingenVeiligheid.nl

 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

supervisor_account
Vacatures

Wil jij onderdeel uitmaken van een geweldig team?