Mijn naam is Sebastiaan Weinreder, 32 jaar oud en woonachtig in Hengelo. Ik ben getrouwd en heb twee fantastische zoontjes. Ik werk fulltime in de detailhandel als afdelingshoofd. Ik heb een ICT opleiding gevolgd, maar heb mij enkele jaren laten omscholen naar de detailhandel waar ik diverse leidinggevende opleidingen heb gevolgd.

In mijn vrije tijd vind ik ontzettend leuk om op evenementen en festivals als beveiliger / gastheer te werken. Ik ben alweer een jaar of 8 werkzaam als evenementenbeveiliger en sta natuurlijk vooraan bij de mooiste evenementen en kom in contact met diverse disciplines van een evenement, zoals de politie, de organisatie, alle medewerkers van een betreffend evenement en natuurlijk mijn collega’s. Elke discipline heeft natuurlijk het doel om de bezoeker een onvergetelijke veilige dag te bezorgen.

  • Ik kan mijn eigen planning bepalen, en dat is natuurlijk handig!

De ESO opleiding heb ik intern, in de avond uren gevolgd en dat kwam mij natuurlijk goed uit omdat ik overdag bij mijn hoofdbaan moest werken. De les stof is zeer interessant en geeft je ook nog eens een hele andere kijk op verschillende situaties. In het begin toen ik er net aan begon vond ik het best pittig! Bij National Safety Security Group kun je dezelfde opleiding volgen waarbij je met een aantal kandidaten klassikaal de lesstof door neemt en klaar gestoomd wordt voor het theorie examen. Mijn ervaring bouwde ik al snel uit door veel met ervaren collega’s op pad te gaan en zo kon ik het werk “eigen” maken. De beste manier van leren is werken op zoveel mogelijk diverse evenementen om zoveel mogelijk verschillende ervaringen op te doen. Elke keer leer je dan dingen bij over situaties, locaties en personen.

Lijkt het jou gaaf om opgeleid te worden zodat je kunt werken op de mooiste evenementen?
Starten wanneer jij wilt! Je wordt in 5 theorie avonden opgeleid door ervaren deskundige docenten.

Ik werk op diverse evenementen, met vele collega’s telkens op verschillende locaties. Dat maakt het werk voor mij zeer interessant, geen dag is hetzelfde! Belangrijk is dat je vooral rustig blijft en het overzicht goed bewaard. De bezoekers van een evenement of festival gaan er namelijk van uit dat jij de persoon bent wie hun kan helpen. Ook moet je goed met mensen om kunnen gaan, er voor open staan om makkelijk contact te maken en niet bang zijn om een discussie te voeren. Het is ook van belang dat je alert bent, het screenen van de omgeving en vooral je collega’s bij kunnen staan als dat nodig is.

Een grote kernwaarde binnen het bedrijf welke mij zeer aanspreekt: hoe je zelf graag behandeld wilt worden doe dit dan ook bij de persoon welke op dat moment voor je staat. Er zijn natuurlijk verschillende posities binnen de diensten. Elke positie waar je op ingedeeld staat vraagt weer andere kwaliteiten en methodes en dat maakt het ontzettend leuk. De uitdaging ligt bij mij in de posities waar ik direct in contact met de bezoeker sta, waar handelen ook gelijk invloed heeft.

“Elke dag is anders, je werkt elke keer met verschillende doelgroepen en collega’s en dat maakt het werk interessant.”

Hele lastige problemen heb ik eigenlijk nog nooit echt meegemaakt binnen mijn werkzaamheden binnen NSSG. Het lijkt me leuk om mijzelf nog wat verder te ontwikkelen en dan bijvoorbeeld hiermee op de werkvloer wat meer mee te doen. Vanuit mijn opleidingen binnen de detailhandel heb ik altijd stagiaires begeleid en getraind zodat ze zichzelf sneller kunnen ontwikkelen.

Het leuke aan NSSG is dat de sfeer binnen het bedrijf altijd goed is. Collega’s zijn altijd goed te spreken en de collegialiteit is heel hoog. Of je er nu net werkt of wanneer je er al jaren werkt, iedereen is bereid om elkaar naar een hoger niveau te tillen. Er gebeurd heel veel achter de schermen, bezoekers merken hier niets van. We werken met een wisselend aantal collega’s per klus. De ene keer werk je met 3 of 4 beveiligers, maar soms wel met 120 beveiligers op een bepaalde klus en dat vergt veel overleg en sturing achter de schermen. Gelukkig worden de projecten altijd tot in de puntjes voorbereid en weet elke collega exact wat er van haar/hem verwacht wordt.

“Ik kijk alweer uit naar de mooie grote evenementen die plaatsvinden in de zomer zoals; Hardfest en Bevrijdingsfestival op het terrein van de universiteit Twente, Freshtival op het terrein van de Rutbeek, de Zwarte Cross, het Airforce Festival op de Vliegbasis in Enschede, de Profronde van Almelo, eigenlijk teveel evenementen om op te noemen.

We zijn altijd op zoek naar collega beveiligers. Ben je in het bezit van het diploma beveiliger of certificaat event security officer? Stuur een e-mail en wie weet werken wij binnenkort samen, je wordt snel uitgenodigd voor een oriënterend gesprek.

CV Uploaden