Ik krijg vaak de vraag: “Welke radio zender luister je?.”

Mijn naam is Naomi Mönnink, ik ben 20 jaar en nu iets meer dan een jaar werkzaam bij National Safety Security Group als evenementenbeveiliger. Ik ben aan deze baan gekomen via mijn vader, hij is werkzaam binnen het bedrijf en vertelde mij altijd verhalen over hoe het werkt op de werkvloer en wat hij meemaakte op een evenement, dit leek mij ontzettend leuk en heb direct gesolliciteerd. Op dit moment studeer ik voor de verpleegkundige en dit kan ik heel mooi combineren met mijn werk als evenementenbeveiliger. Toen ik werd aangenomen om de opleiding te gaan volgen kregen we eerst enkele weken theorie lessen om goed voorbereid met de klas naar het SVPB examen te kunnen gaan. Tijdens deze opleiding heb ik de basis geleerd om als evenementenbeveiliger goed te kunnen handelen op de werkvloer. Ik ga vaak mee met ervaren collega’s, zo leer ik elke keer nieuw dingen bij.

“Door te praten met mijn collega’s en te reflecteren over bepaalde gebeurtenissen op de werkvloer kun je kijken naar  hoe  je eventueel de volgende keer iets anders kunt aanpakken. Als ik ergens over twijfel, is er altijd wel een collega die mij op weg helpt en dat is prettig!”

Uit ervaring kan ik zeggen dat je moet beschikken over mensenkennis en gedrag van mensen, maar ook geduld en inzicht is nodig om dit beroep uit te voeren op de juiste gastvrije manier zoals opdrachtgevers van je vragen. Het is belangrijk dat je stevig in je schoenen staat, ik ben misschien wat kleiner dan de mannen in onze organisatie, maar ik sta zeker mijn mannetje. Er werken trouwens best veel vrouwen bij NSSG, zelfs ook vaak in een zogeheten standby-team. Vaak bereik je als vrouw meer dan een man en daar gaat het om!

Wat mij het meeste uitdaagt tijdens mijn werk is het ervoor proberen te zorgen dat elke bezoeker(ster) zich veilig voelt en een leuk feestje heeft. Het daagt me ook uit dat het evenement goed verloopt zonder eventuele calamiteiten. Er gebeurd heel veel achter de schermen, de bezoekers merken hier niets van. Voordat wij op een klus komen hebben wij al veel informatie over het evenement ontvangen zoals de tekening, de posities en de werkflow. Als we ons hebben ingeschreven en alle benodigde materialen hebben gekregen volgt er een briefing waarin alle bijzonderheden en de laatste zaken over het evenement worden vermeld. Ook loopt iedereen zijn-haar positie na op onveilige situaties. Er zitten ook collega’s achter de schermen en zorgen ervoor dat wij, maar vooral de bezoekers zich veilig voelen op een evenement. Met behulp van camera’s kan mijn collega alles overzien, hier maak ik wel eens gebruik van en dan geef ik het signalement van een persoon door.

“Tijdens een evenement voeren wij allemaal diverse taken uit en staan we met elkaar in portofoon verbinding inclusief headset om snel te kunnen communiceren. Ik krijg vaak de vraag: “Welke radio zender ik luister met mijn oortje.”

Tijdens mijn eerste evenement welke ik mee mocht draaien kwam ik midden in een gevecht terecht, op dat moment ging het allemaal heel snel. Ik zag al meteen dat er meerdere collega’s aankwamen om de calamiteit te sussen. Uit reflex heb ik mijn rug naar de situatie toe gedraaid en heb ik omstanders op gepaste afstand weten te houden zodat mijn collega’s veilig de vechtende personen konden overmeesteren. Dit was best wel even schrikken! Na het evenement heb ik nog een gesprek met mijn leidinggevende gehad over hoe ik de gehele situatie had beleefd en hoe ik heb gehandeld op dat moment, en dat is erg prettig.

Ik kijk ernaar uit om een veilige maar ook leuke dienst te draaien met collega’s en elke keer nieuwe dingen te leren. Het gevarieerde werk, de diversiteit in bezoekers en de unieke locaties waar je elke keer komt als evenementenbeveiliger maakt het een mooi vak.  Soms werken we met 2 evenementenbeveiligers op 1 dag, maar soms ook wel met 120 evenementenbeveiligers op 1 dag, nou dat is vaak een beste klus om alles in goede banen te leiden.

“Ik vind de collegialiteit tussen de collega’s heel fijn, of je nu jong bent of oud we zijn allemaal gelijk waardoor de sfeer onderling ook prettig is. Het woord TEAM is het toverwoord bij ons!”

CV Uploaden

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

supervisor_account
Academy

Onze academy heeft een ruim aanbod aan trainingen