Ik geef weerbaarheidstrainingen aan collega's en werk mee op diverse projecten

Mijn naam is Marcel Baaijens, 54 jaar en woon in Enschede. Samen met mijn partner hebben wij een fantastische dochter waar ik natuurlijk veel tijd mee doorbreng. Ik zocht er al heel lang iets bij, iets waarin ik mijn expertise kan toepassen. Via een familielid werd ik gewezen op de gratis interne opleiding event security bij National Safety Security Group.

Nou had ik dat jaren eerder maar geweten!

Ik kan mijn eigen planning bepalen en het werk mooi combineren met het lesgeven op de sportschool. Ik geef lessen op een sportschool in verdedigingssport en sinds januari ook aan de beveiligers van NSSG. Je krijgt helaas nog wel eens te maken met agressie in ons vak en hiermee gaan we tijdens trainingen aan de slag binnen de wettelijke kaders. Het bedrijf biedt diverse gratis trainingsavonden aan voor de medewerkers en dat vind ik een zeer goede zaak! Een van de camera’s die National Safety Security Group inzet, is de bodycam: een kleine draagbare camera die op of aan het lichaam wordt bevestigd en die videobeelden en geluid kan registreren en/of opslaan. Om geweld en agressief gedrag tegen beveiligers terug te dringen is National Safety Security Group onlangs gestart met de inzet van bodycams. Zodra men weet dat men gefilmd wordt, gedragen mensen zich immers anders en treedt meestal een positieve gedragsverandering op. Het filmen ‘loopt mee’ met wat de bodycamdrager doet. We hebben een platte organisatie met veel vrijheid en inbreng. Samen met de supervisors mocht ik na een demo avond een training op papier zetten welke realistisch aansloot bij de praktijk.

Ik denk dat er een algemeen beeld is dat je vooral in dit beroep sterk en groot moet zijn. Wat ik in ons beroep erg belangrijk vind is rustig blijven. Je komt soms in de meest vreemde situaties terecht. Daarnaast is het belangrijk dat je in de communicatie ook goed bent, tenslotte kun je met praten al heel veel oplossen. Geen dag is hetzelfde, elke klus is anders en het is altijd een fantastische uitdaging om er samen met mijn collega’s voor te zorgen dat alle bezoekers een mooie dag beleven. Ik moet zeggen dat er veel meer bij komt kijken dan ik had gedacht en dat maakt het ontzettend mooi!

Gastvrijheid is een belangrijk speerpunt binnen NSSG, daarna komt eventueel pas je rol als beveiliger

Gelukkig bestaat er de mogelijkheid om naast de werkzaamheden ook te genieten en te kijken naar alle feestvierende mensen. Vooral omdat NSSG veel verschillende evenementen in portefeuille heeft kom je op diverse locaties door het land. De ene keer sta je bij de Twentse Piraten Party met 5.000 bezoekers, de andere keer werken we met een groot aantal beveiligers op Freshtival met 50.000 bezoekers over het weekend of de Zwarte Cross met vele duizenden bezoekers. Leuke momenten in dit vak maak ik vaak mee. De ene nog leuker dan de ander en dat maakt dat ik telkens weer met plezier naar een klus ga. Vaak vraagt een situatie een bepaalde aanpak die niet altijd “in het boekje staat”. Af en toe moet je anticiperen om bepaalde situaties in goede banen te leiden. We hebben een goede en leuke band met de collega’s en de sfeer is altijd leuk wanneer we aan een klus werken. Het is geen standaard 8 tot 5 baan, waarbij je elke keer met het zelfde bezig bent.

Het geeft altijd een ontzettende kik wanneer alles op rolletjes is verlopen

Veel zaken worden er vooraf afgestemd, echter blijft een evenement ook een evenement en kan er ineens van alles gebeuren. Door het veiligheidsplan af te stemmen op de draaiboeken wordt er duidelijkheid geschept bij alle betrokkenen zoals; hulpdiensten, beveiliging, verkeersregelaars, brandwachten, ehbo, vergunningverlener en de organisatie van het evenement. Bezoekers moeten zo min mogelijk merken want die komen om een feestje te vieren.

“Blijven investeren in de kennis en kunde van onze medewerkers is een doorlopend proces binnen National Safety Security Group. Onze medewerkers zijn altijd een meerwaarde voor een opdrachtgever. Bij ons draait het om hoge kwaliteit en een goede relatie met onze klanten en medewerkers. Onze gecertificeerde, getrainde docenten voldoen aan alle wettelijke eisen en hebben hun professionaliteit bewezen in de praktijk zodat de opleidingen aansluiten op het beleid en de identiteit van de organisatie waarvoor ze aan de slag gaan”, zegt Kevin Kel, algemeen directeur van National Safety Security Group.

We zijn altijd op zoek naar collega beveiligers die ons team komen versterken. Wordt jij mijn collega en kom je bij mij een weerbaarheidstraining volgen?

Ben je reeds in het bezit van het diploma beveiliger of certificaat Event Security of wil je de gratis opleiding volgen? Waar wacht je nog op?

CV Uploaden