Passie voor veiligheid en “service with a smile”

Als evenementen organisator wilt u er natuurlijk een spectaculair feest van maken en de veiligheid van uw evenement, bezoekers, werknemers en vrijwilligers zo goed mogelijk waarborgen. De kans op onveilige en onvoorziene situaties is groter naarmate er meer mensen samen komen.

Ik zag de vacature voor de opleiding evenementenbeveiliger voorbij komen en dit trok meteen mijn aandacht. Ik stuurde een e-mail en werd uitgenodigd voor een oriënterend gesprek. Bij binnenkomst bleek ik 1 van de directeuren te kennen vanuit mijn jeugd. Na het sollicitatie gesprek dacht ik meteen: “Dit is wat ik zoek”!

Ik kreeg binnen enkele dagen bericht dat ik was aangenomen om de opleiding te volgen. Het was wel weer even wennen om weer in de schoolbanken te zitten. Samen met mijn mede cursisten gingen we met de docenten door de theorie. Het was prettig om de lessen te volgen met docenten welke aansluiten van theorie naar praktijk. Na het theoretische gedeelte met de modules WWK en ESO waarvoor ik natuurlijk ben geslaagd, kwam de screening aan bod. Enkele weken later was mijn beveiligerspas binnen en kon ik starten als evenementenbeveiliger. De leukste ervaringen die ik heb gehad zijn wel de grotere evenementen in het genre Dance, Hardcore en Techno zoals Het Airforce Festival op Vliegbasis Twente, Freshtival op recreatiegebied Het Rutbeek , Superbash, maar ook zeker Cars and Coffee Twente, en ga zo nog maar even door, eigenlijk zijn het er teveel om op te noemen.

Altijd al willen werken in de beveiliging? Bezit je geen diploma, dan is het mogelijk om deze korte interne opleiding te volgen.

Door mijn welwillendheid en inzetbaarheid ben ik door gegroeid tot supervisor. Ik heb de afgelopen jaren ontzettend veel geleerd op het gebied van evenementen veiligheid door goed om mij heen te kijken en vooral te kijken naar de collega’s waar je van te kunnen leren. Elke collega heeft sterke en zwakke punten. Een belangrijk speerpunt binnen National Safety Security Group is dat je gebruik maakt van elkaars kwaliteiten en elkaar respecteert in de verschillende ervaringsniveaus. Er gebeurd heel veel achter de schermen, de bezoekers merken hier niets van. Voordat wij op een klus komen hebben wij al veel informatie over het evenement ontvangen zoals de tekening, de posities en de werkflow. Als we ons hebben ingeschreven en alle benodigde materialen hebben gekregen volgt er een briefing waarin alle bijzonderheden en de laatste zaken over het evenement worden vermeld.

Het gevarieerde werk, de diversiteit in bezoekers en de unieke locaties waar je elke keer komt als evenementenbeveiliger maakt het een mooi vak. 

We houden elkaar scherp, overleggen veel met collega supervisors om continue te zorgen voor het beste eindproduct. 90% van mijn tijd loop ik in het veld en stuur samen met mijn collega supervisors een groep (evenementen) beveiligers aan, een belangrijke schakel binnen onze organisatie en het evenement. Ik sta in nauw contact met het management van de organisator, de medische dienst en hulpverleningsdiensten waar vooraf en ten tijde van een klus continue overleg gepleegd wordt.

Goed coördineren, overzicht houden, duidelijk en helder in de communicatie zijn belangrijke aspecten in werken met grote groepen.  Ik vind de collegialiteit tussen de collega’s heel fijn, of je nu jong bent of oud we zijn allemaal gelijk waardoor de sfeer onderling ook prettig is. Het woord TEAM is het toverwoord bij ons! Ik sta vrij nuchter en reëel in het leven en sluit de klus vaak af als volgt: Ik ben weer een ervaring rijker, maar ook een illusie armer.

Passie voor hospitality en “service with a smile vallen onder belangrijke speerpunten binnen het bedrijf.

Enkele keren per jaar hebben we een supervisor overleg waarin we samen met de directie continue streven naar kwaliteit in de breedste zin van het woord en bovendien zeer belangrijk goed gastheerschap. De eerste kennismaking binnen een bedrijf of evenement verloopt vaak via een beveiliger. Dit moment is zeer belangrijk, er bestaat immers geen tweede kans voor een eerste indruk! Onderstaande zinnen staan beschreven in de vacature teksten en kan mij hierin compleet vinden. We werken vaak met veel collega’s waarbij werken als team van cruciaal belang is om de publieksveiligheid te garanderen. Elke positie van een collega is even belangrijk, want niet belangrijke posities bestaan niet. Beveiliging en veiligheid met oog voor gastheerschap, Teamplayer met een Pro-actieve alerte houding, Flexibiliteit, Betrouwbaarheid, Integriteit, Representatieve uitstraling, Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.

Afgelopen april namen wij met 6 collega supervisors deel aan een workshop op het gebied van evenementenveiligheid. Ik ben van mening dat je moet weten wat er in je vak gebeurd of kan gebeuren. Samen met 50 collega beveiligers uit het land bespraken we diverse aspecten uit de branche. Samen werken = Samen blijven trainen. We bespraken veel zaken, o.a. omgaan met agressie, afwijkend gedrag / toegangscontrole, herhaling rechts en wetskennis, veiligheid op evenementen, alcohol-drugs en andere middelen & opwindingsdelier. Blijven investeren in de kennis en kunde van collega’s is een doorlopend proces binnen National Safety Security Group.

National Safety Security Group is per 1 september 2017 beveiligingspartner van Poppodium Atak in Enschede geworden. Poppodium Atak is dé aanbieder en ondersteuner van live muziek en popcultuur in Enschede. Ik werk nu reeds enkele maanden als beveiliger bij het Poppodium waar er veel diversiteit qua muziek evenementen wordt aangeboden. Het is best vreemd, op de ene klus moet ik conform een vergunning werkzaam zijn onder mijn horeca portier pas en op de andere klus ben ik werkzaam op mijn event security pas. Ik heb dus 2 verschillende beveiligingspassen van het bedrijf.

Ik hoop nog erg lang en met veel plezier te kunnen werken voor National Safety Security Group.

We zijn altijd op zoek naar collega beveiligers die ons team komen versterken. Wordt jij mijn collega? Ben je in het bezit van het diploma beveiliger of certificaat Event Security Officer? Waar wacht je nog op? Stuur een e-mail via onderstaande gegevens en je wordt snel uitgenodigd voor een oriënterend gesprek.

National Safety Security Group | T.a.v. Jelle Kamphuis | Beltstraat 114 | 7512 AB Enschede | Administratie@NSSG-BeveiligingenVeiligheid.nl

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

supervisor_account
Vacatures

Wil jij onderdeel uitmaken van een geweldig team?