“Toen brak mijn prothese en moest ik mijn ‘reserve-been’ uit de auto halen”

Mijn naam is Joran Berg, 39 jaar, geboren in Almelo, opgegroeid in Bornerbroek en woon samen met mijn vriendin Sandra en onze kinderen. Een van mijn hobby’s is sporten. Karate was mijn passie waar ik op regionaal niveau 1e ben geworden. Na het doorlopen van de ambachtsschool ben ik het timmermans-vak ingerold en vanaf mijn 17e levensjaar ging ik met mijn vader mee als voeger in de bouwsector.

Werken in een uniform en meewerken aan veiligheidsgevoel heeft mij altijd al getrokken. Ik kreeg een tip over de vacature en dacht dit is iets voor mij. Ik solliciteerde en werd aangenomen om de studie te gaan volgen om vervolgens evenementenbeveiliger te worden, dit ging helaas niet zonder slag of stoot…..

“Tijdens mijn opleiding april 2015, kreeg ik een ontsteking aan mijn linker onderbeen, onderzoek na onderzoek volgde. Wat in eerste instantie onschuldig bleek werd een strijd van twee maanden in het ziekenhuis waar ik de strijd verloor en mijn been geamputeerd moest worden. Een zware periode voor mij zowel lichamelijk als geestelijk, maar ik ben hier samen met mijn familie goed doorheen gekomen.”

Een bezoekje brengen in het ziekenhuis ging niet zomaar even. “De directie werd even goed ingepakt”.

“Ik werd in augustus 2015 uitgenodigd om te komen kijken bij de Profronde van Almelo. Achter de schermen, in mijn rolstoel even de sfeer proeven en mijn collega’s weer zien. Ik ben nog altijd zeer dankbaar voor het vertrouwen welke Kevin Kel, Jelle Kamphuis en alle collega’s altijd in mij hebben gehad. Binnen NSSG heerst er een fijne werksfeer en ik werk met plezier tijdens de vele evenementen.

November 2015:

“Tijdens de Koale Kermis in Ootmarsum kon ik voor het eerst weer starten. Ik begon achter de camera’s en zorgde voor de communicatie tussen mijn collega’s. Langzaam weer het veld in gaf mij een enorme boost! Langzaam werd er gekeken naar evenementen waarin ik weer rustig kon starten, een ontzettend fijn gevoel om weer onder mijn collega’s te zijn.”

Afgelopen mei 2017:

“Het waren ontzettend warme dagen en we moesten 2 dagen lang met ongeveer 25 collega’s per dag ondersteunen bij een groot evenement in Noord-Brabant, hier bleven we slapen zodat we uitgerust weer konden starten de volgende dag. Voordat we gezamenlijk met de busjes vertrokken kwam er een berichtje in de groepsapp: I.v.m. De extreme hitte is het bij uitzondering toegestaan om een zwarte korte broek te dragen. “Nou, je begrijpt het al, ik werd natuurlijk even ludiek in de spot-lights gezet”, van je collega’s moet je het hebben.

Afgelopen juli 2017:

“Mijn handicap levert mij totaal geen beperkingen op tijdens mijn werk. Of toch? Ja de Zwarte Cross van dit jaar kan ik me nog goed herinneren. Op weg naar deze leuke klus brak op de parkeerplaats van het terrein mijn prothese doormidden! Hierop belde ik Kevin Kel die aan het werk was op het terrein. “Kevin, mijn been is afgebroken en ik zit tussen de parkeerplaats en de inschrijving op de grond, kun je mij ophalen? Kevin begreep mij in eerste instantie niet, maar toen viel het kwartje en werd er iemand aangestuurd om mij op te halen. Gelukkig heb ik altijd een ‘reserve-been’ in mijn auto liggen. Mijn collega Henk-Jan van der Holst kwam mij halen met de golfkar van de Cross, zijn gezichtsuitdrukking laat ik maar achterwege :), even snel mijn been verwisseld en ready to go voor 3 dagen Zwarte Cross.”

“Ondanks dat wat ik heb meegemaakt ben ik sterker uit de strijd gekomen en heb uiteindelijk toch mijn opleiding tot evenementenbeveiliger succesvol afgerond! Op nog vele mooie jaren als beveiliger!”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

supervisor_account
Vacatures

Wil jij onderdeel uitmaken van een geweldig team?