“Twee verschillende werkgebieden, uitstekend te combineren.”

Mijn naam is Jimmy Yacoub, evenementenbeveiliger – supervisor binnen National Safety Security Group (NSSG). Ik ben 31 jaar en heb de HBO opleiding Art & Technology doorlopen via Saxion Hogeshool Enschede. Via een kennis die reeds werkzaam was bij NSSG werd ik op een baan als evenementen beveiliger geattendeerd. Hij vond mij hiervoor zeer geschikt aangezien ik communicatief sterk ben en ook een helder en nuchter denkvermogen heb. Ik solliciteerde en werd uitgenodigd voor een oriënterend gesprek. Tijdens het sollicitatie gesprek werd ik nog enthousiaster en mocht ik uiteindelijk beginnen aan de opleiding. Na het doorlopen van de theorie opleiding werd ik gescreend en mocht ik uiteindelijk van start met werkzaamheden.

“Grafisch vormgever en evenementenbeveiliger, twee hele verschillende werkgebieden, maar uitstekend te combineren.”

Allereerst heb je de opleiding nodig om de basis kennis te beheersen. Tijdens de theorie lessen was het opletten geblazen, er kwam veel op mij af. Hierin werd ik goed begeleid om natuurlijk een goede score te halen op de af te leggen examens bij de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties. Door de werkervaring die je tijdens vele verschillende evenementen op doet wordt je steeds beter in je vak. Je komt verschillende situaties tegen en zoekt altijd naar de beste oplossing. Natuurlijk heb ik ook veel aan mijn collega’s gehad, kijken en horen hoe je collega’s met verschillende situaties omgaan.

“Elke dag is anders, je werkt elke keer met verschillende doelgroepen en collega’s en dat maakt het werk interessant.”

Om je werk optimaal te kunnen uitoefen is rechts en wetskennis zeer belangrijk. Je kunt alleen maar goed acteren op feiten met onderbouwde kennis van de wetgeving. We zijn verantwoordelijk om evenementen in goede en veilige banen te leiden binnen de wettelijk gestelde kaders. Je moet ook communicatief sterk in de schoenen staan. Hiermee los je 99% van de melding(en) op, daar ben ik echt van overtuigd. Ook is het van belang dat je goed inzichtelijk vermogen hebt. Situaties tijdens evenementen in kunnen schatten al naar gelang de grootte van het evenement, de aantallen bezoekers en vooral een vooruitziende blik hebben. Dit en scherp observeren zorgen ervoor dat je vervelende situaties kunt voorkomen voordat ze ontstaan of escaleren.

“Gastvrijheid is een belangrijk speerpunt binnen NSSG, daarna komt eventueel pas je rol als beveiliger.”

Mijn leukste ervaring was op een groot evenement met een grote groep beveiligers. Ik moest bij de doorgang naar het evenementen terrein staan. daarbij moest elke bezoeker door onze controle. We waren met 10 collega’s en ze moesten iemand hebben die daar de leiding had om ervoor te zorgen dat alles soepel verliep. Ik werd daarvoor aangewezen en ik kreeg ook gelijk de autoriteit om de collega’s daar aan te sturen. Dit was de eerste keer dat ik een leidinggevende rol kreeg toegewezen. Tijdens dit evenement ben ik erachter gekomen dat je met zoveel punten rekeningen moet houden.

“Je bent de motor die het team draaiende houdt. Enkele weken later werd ik gebeld en uiteindelijk aangewezen als Supervisor. Er wordt gezien wat je sterke punten zijn. Door mijn inzet en goede motivatie ben ik zelf ook supervisor geworden.”

We hebben een goede en leuke band met de collega’s en de sfeer is altijd leuk wanneer we aan een klus werken. Het is geen standaard 8 tot 5 baan, waarbij je elke keer met het zelfde bezig bent. Elk evenement is anders en elke keer een nieuwe uitdaging. De ene keer werk je met twee collega’s en de week erop met heel veel collega’s. Elke collega heeft verschil in ervaring met betrekking tot de werkzaamheden, hierin is het ontzettend belangrijk dat we elkaar helpen en ondersteunen. Het belangrijkste in dit werk, TEAM work! Want in je eentje red je het niet. Als supervisor ben ik nu werkzaam geweest op enkele zeer grote evenementen. Freshtival op het Rutbeek in Enschede was een mooie peiler voor mij. Tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers zijn beste aantallen om in goede banen te leiden. Dit doen we natuurlijk niet zomaar! Voorafgaand elke evenement spreken we de werkstructuur door met collega supervisors om goed beslagen ten ijs te komen en stemmen we zaken af met onze centralist(en).

“Ik kijk alweer uit naar de mooie grote evenementen zoals; Hardfest en Bevrijdingsfestival op het terrein van de universiteit Twente, het Airforce Festival op de Vliegbasis in Enschede, de Profronde van Almelo, eigenlijk teveel evenementen om op te noemen.

We zijn altijd op zoek naar collega beveiligers die ons team komen versterken. Wordt jij mijn collega? Ben je in het bezit van het diploma beveiliger of certificaat Event Security Officer? Waar wacht je nog op? Stuur een e-mail via onderstaande gegevens en je wordt snel uitgenodigd voor een oriënterend gesprek. We zijn ook nog op zoek naar een ervaren centralist!

National Safety Security Group | T.a.v. Jelle Kamphuis | Beltstraat 114 | 7512 AB Enschede | Administratie@NSSG-BeveiligingenVeiligheid.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

supervisor_account
Vacatures

Wil jij onderdeel uitmaken van een geweldig team?