“Van telecom naar het beveiligingsvak”

Mijn naam is Hans Tanke, Event Security Officer bij National Safety Security Group (Ook wel NSSG in de volksmond). Ik ben jaren werkzaam geweest als manager in een telecom winkel en heb het over een andere boeg gegooid, want ik wil graag van mijn hobby mijn beroep maken. Zowel werken bij leuke evenementen, als werken op objecten. In het jaar 2010 zag ik de kans om de opleiding tot Event Security Officer te volgen. Daar heb ik nog steeds geen spijt van en zit nu alweer 8 jaren in het beveiligingsvak. Ik wil verder in het vak en ga bezig met de opleiding tot algemeen beveiliger. Ik hoop natuurlijk straks te slagen om dan meerdere werkzaamheden uit te mogen voeren. Nu mag ik alleen werkzaam zijn bij evenementen, straks op diverse vlakken zoals: winkelsurveillance, objectbeveiliging, surveillance. Ik ben reeds enkele maanden actief als service medewerker op Winkelcentrum Zuid te Enschede. Een mooi object om straks mijn praktijkstage te vervullen als beveiliger.

Elk evenement is anders en je weet nooit van te voren wat je tegen komt, geen dag is het zelfde! We krijgen voor elk project altijd een gedegen werkinstructie toegestuurd en op locatie spreken we alle zaken nogmaals door middels een briefing. Je moet je goed kunnen verplaatsen in mensen en situaties, en altijd vooruit denken. Zo heb ik wel eens meegemaakt dat er brand ontstond op een evenement. Gelukkig kwam de communicatie al snel op gang en hebben we direct de rolverdeling afgestemd en de situatie snel op kunnen lossen. Het was even schrikken, maar ik en mijn collega’s sprongen eigenlijk direct op de automatische piloot.

Zorgen dat je kalm blijft als het hectisch wordt. Alert blijven is van cruciaal belang.

Het mooie aan NSSG is dat je geen nummer bent en op een persoonlijke werkwijze vanuit de supervisors en directie werkzaam bent. Wat ik erg waardeer is dat ook de directie wel eens meedraait op de werkvloer en zo bijblijven in het vak en korte contactlijnen hebben met alle collega’s. Ik vind het fijn om met alle collega’s te werken. Tips en trucs geven aan de stagiairs en leren van de “ervaren” collega’s. Ik kijk alweer uit naar de vele evenementen van aankomend jaar, het is al een mooi lijstje geworden met veel grote evenementen zoals: Hardfest op De UT Twente, Freshtival op Het Rutbeek, De Zwarte Cross, Het Airforce Festival op de Luchthaven Twente en ga zo nog maar even door.

Elke dag is anders, je werkt elke keer met verschillende doelgroepen en collega’s en dat maakt het werk interessant.

Wij zijn op zoek naar gecertificeerde collega beveiligers. Ben je in het bezit van het diploma beveiliger of certificaat Event Security Officer? Waar wacht je nog op? Stuur een e-mail en je wordt snel uitgenodigd voor een oriënterend gesprek en wie weet werken wij binnenkort samen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

security
Academy

Onze academy heeft een ruim aanbod aan trainingen