Beveiligingsbedrijf NSSG heeft extra mensen klaarstaan

ENSCHEDE – Beveiligingsbedrijf NSSG heeft extra mensen klaarstaan voor controle bij supermarkten en toezicht op bedrijfspanden waarvan de medewerkers thuiswerken.

Sinds begin deze week loopt een extra beveiliger van NSSG rond in een winkelcentrum in Enschede. Het verzoek kwam van de eigenaar van een supermarkt, waar de emoties door de grote toeloop flink oplaaiden. „Het was niet zo, om het in plat Twents te zeggen, dat ze elkaar de hersens insloegen, maar er was wel veel irritatie, vooral ook richting personeel”, zegt directeur-eigenaar Kevin Kel van NSSG (National Safety Security Group).

Veilig

Om welk winkelcentrum het gaat, wil hij niet zeggen. „Dat vind ik niet netjes. We hebben daar altijd al een beveiliger. Er werd gevraagd om versterking om het personeel een veiliger gevoel te kunnen geven. Overigens zie je de situatie bij dit winkelcentrum ook op andere plekken ontstaan.”

Aan de ene kant zie je veel solidari­teit, maar tegelijk zie je ook hamsterge­drag van mensen. Dat roept agressieve reacties op

Drogisterijketen Medikamente Die Grenze heeft, zoals gisteren gemeld, ook al beveiligers ingezet bij verschillende vestigingen, omdat medewerksters te maken kregen met boze en agressieve klanten.

Agressief

Kel: „Dergelijke geluiden krijgen we van verschillende kanten binnen. Aan de ene kant zie je in deze tijd overal veel solidariteit, maar tegelijk zie je ook het hamstergedrag van mensen. Dat roept soms weer agressieve reacties op van bezoekers van winkels onderling en zeker ook richting medewerkers als schappen leeg zijn.”

Hij verwacht dat de komende dagen de vraag in deze regio naar extra beveiligers snel zal toenemen. „Daar houden we wel rekening mee. We hebben daarvoor mensen klaarstaan. Ook in samenwerking met Eyesafety Security.

Je weet niet precies wat er op ons afkomt. Je hebt de kans dat wordt besloten dat het aantal bezoekers dat tegelijk naar binnen mag bij een supermarkt wordt gereguleerd. Bijvoorbeeld zoveel mensen per vierkante meter. Dan heb je opgeleide mensen nodig die de toegangscontrole in goede banen kunnen leiden.”

De gelegen­heid maakt in dit geval de dief

Dief

Net als andere beveiligingsbedrijven biedt NSSG in dit ‘coronatijdperk’ tijdelijke beveiliging van scholen en bedrijfspanden aan. Kel wijst bij de hoofdvestiging van NSSG op industrieterrein De Marssteden naar enkele bedrijven in de directe omgeving. Ze zien er verlaten uit. „Op scholen heb je veelal overdag nog wel medewerkers, maar van veel bedrijven werken de mensen thuis.

En omdat er in de omgeving ook weinig mensen zijn, is er nauwelijks nog sociale controle. De gelegenheid maakt in dit geval de dief. Dat is natuurlijk treurig om te moeten vaststellen. Ook al heb ik daar als ondernemer in dit geval baat van.”

Nadelig

Die extra inkomsten kunnen echter de nadelige effecten van het afblazen van evenementen niet wegpoetsen, benadrukt hij. „Dat is een belangrijk deel van ons werk. Heel veel muziekfestivals en evenementen waarvoor wij de beveiliging zouden doen, zijn uitgesteld of vinden mogelijk helemaal niet plaats. We derven daardoor veel inkomsten.”

Bron: https://www.tubantia.nl/enschede/vraag-naar-extra-beveiliging-supermarkten-en-bedrijfspanden~ae06ea35/

Contact formulier