Buiten slapen in de winter? Sheltersuit Sleep Out

In de nacht van 14 op 15 maart organiseert Sheltersuit de eerste Nederlandse Sheltersuit Sleep Out op de Oude Markt in Enschede. Deelnemers laten zich sponsoren en brengen samen op het plein de nacht door. De Sheltersuit Sleep Out gaat een heel bijzondere nacht worden. Samen met alle deelnemers, de stad Enschede, onze beveiligers en een grandioos programma houden we elkaar warm. Dit om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de daklozenproblematiek in de wereld. Met de opbrengst van de Sleep Out wil de stichting zo’n 1500 pakken maken. Die kosten 300 euro per stuk om te produceren. Het opgehaalde bedrag komt ten goede aan Stichting Sheltersuit die daarmee speciale water- en winddichte jassen maken. Vervolgens zorgt Sheltersuit voor een juiste en eerlijke distributie onder daklozen.

Wereldwijd slapen miljoenen mensen noodgedwongen op straat. En dat aantal groeit met de minuut. Armoede, psychische problemen, plotseling verlies van werk, natuurrampen en oorlogen zijn de meest voorkomende oorzaken van dakloosheid. Alleen al in Nederland zijn meer dan 30.000 mensen noodgedwongen op straat beland. En al meer dan een miljoen mensen, vluchtend voor de oorlog in hun thuisland, zochten tot nu toe onderdak op de oostelijke Griekse eilanden.

Een Sheltersuit – Een kleine maar effectieve schuilplaats.

Sheltersuit ontwikkelde een kortetermijnoplossing voor een groot probleem. Het lost het daklozen- en vluchtelingenprobleem niet op, maar voorkomt wel dat mensen op straat doodvriezen. Iedereen het recht op deze kleine schuilplaats als ze die nodig hebben.

De Sheltersuit….

Grote capuchon
Geïntegreerde sjaal
Lichtgewicht en warme isolatie
Grote zakken
Sterke, winddichte manchetten
Aanritsbare slaapzak
Winddichte en waterdichte, ademende stof

Slapen op de Oude Markt in Enschede?

Het slaapterrein rondom de Grote Kerk en Jacobuskerk is tijdens de Sheltersuit Sleep Out alleen toegankelijk voor deelnemers. Stichting Sheltersuit is ook van plan een voor iedereen toegankelijk terrein op de Oude Markt in te richten gedurende de avond en nacht, om daar de helden aan te moedigen die mee doen aan de Sheltersuit Sleep Out. Beveiligers van National Safety Security Group (NSSG) houden een oogje in het zeil.

Kom zelf in actie!

Je kan mee slapen, maar je kan ook op een andere manier een steentje bijdragen. Bijvoorbeeld door een inzamelingsactie te starten. Organiseer samen met jouw buurt, school, sportvereniging of kantoor een eigen mini-sleep out, verkoop warme koppen soep of organiseer een benefietwedstrijd. Op deze manier helpt iedereen mee. Samen voor anderen. Samen voor warmte. Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus reserveer snel je plek en schrijf je hier in!

Het is een ervaring die sommige mensen dagelijks noodgedwongen meemaken.

Een fantastisch goed doel en wij dragen graag ons steentje bij. We zijn ons bewust van onze maatschappelijke rol en verantwoordelijkheid, en nemen die serieus, zeggen Kevin Kel en Jelle Kamphuis“.

Contact formulier