Sandra Melief (Event Manager Enschede Marathon) en Kevin Kel (Algemeen directeur NSSG) hebben zojuist de handtekening gezet onder een meer-jaren overeenkomst. De Enschede Marathon is de oudste marathon van Nederland en West-Europa. Bij de eerste editie, in juli 1947, deden 51 lopers mee aan de hardloopwedstrijd. Vandaag de dag doen er bijna 11.000 deelnemers mee en het aantal is nog immer groeiende. Het parcours staat erom bekend dat het zeer snel is en staat samen met Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven in de top van marathons in Nederland. Langs het parcours staan ieder jaar zo’n 80.000 trouwe toeschouwers de lopers aan te moedigen.

Van oudsher helpen zo’n 950 enthousiaste en betrokken vrijwilligers de dag tot een succes te maken. Door hun jarenlange (sommige zelfs al ruim 30 jaar!) ervaring zijn de vrijwilligers van Enschede Marathon onmisbaar voor het neerzetten van een zeer succesvol en geslaagd evenement.

“Elke editie is maatwerk en we stemmen zaken vooraf helder af. We halen dus niet zomaar het draaiboek van vorige edities uit de kast! Naast de inzet van beveiligers neemt er een safety manager van NSSG plaats in de centrale post samen met de vele EHBO’ers, politie, brandweer, verkeer. Zo kunnen we snel schakelen en snel inspelen op eventuele gebeurtenissen”, aldus Kevin Kel.

Beveiligers op de fiets

Voor diverse opdrachtgevers worden onze bikers ingezet, zo ook tijdens de Enschede Marathon. Surveilleren op de fiets brengt veel voordelen met zich mee. De beveiligers zijn makkelijk aanspreekbaar, snel ter plaatse en kunnen op plekken komen die met de auto lastig te bereiken zijn. Onze bikers signaleren probleemsituaties, zijn preventief aanwezig en handhaven de orde. Primair doel van Bike Patrol is het realiseren van een verhoogd veiligheidsgevoel, snelle responstijden en een preventieve uitstraling. De fietsen worden uitgerust met een EHBO-koffer en zijn herkenbaar door hun striping. “Met de fiets ben je gewoon een stuk sneller’’, vertelt Kevin Kel

Bedrijventeam

NSSG heeft wederom een bedrijventeam op de been gebracht. Er starten maar liefst 13 getrainde lopers op verschillende afstanden over het mooie parcours in Enschede.

Verhuizing Van Heekplein

Een andere belangrijke vernieuwing dit jaar is de verhuizing van het start/finishgebied naar het H.J. van Heekplein. “We merkten dat de start en finish met bijbehorende tenten te ver weg lagen van het Van Heekplein, terwijl daar de lopers na afloop samenkomen”, legt Melief uit. “Door start en finish te verplaatsen naar het Van Heekplein ontstaat er niet alleen meer contact tussen lopers, sponsoren en publiek, maar ook nog meer gezelligheid en sfeer.”

De Twee van Enschede

En last but not least: er komt een gloednieuw loopevenement bij. Op zaterdagavond 13 april zal de binnenstad van Enschede volledig in het teken staan van ‘De Twee van Enschede’, een laagdrempelige en recreatieve loop van twee mijl (3,2km). “Zo kan iedereen die nog niet toe is aan een 5 kilometer ook meedoen”, zegt Melief. “Geweldig toch? Deze loop is echt bedoeld voor iedereen, jong en oud, getraind en minder getraind. Klik hier voor meer informatie

National Safety Security Group is marktleider in Twente op het gebied van evenementenbeveiliging. De vele beveiligers zijn veelal in het bezit van BHV en volgen jaarlijks diverse vakgerichte workshops om opdrachtgevers op hun wenken te bedienen . Zo nemen ze de beveiliging voor hun rekening tijdens onder meer Freshtival, Kingsnight Festival Enschede, Zomerfeesten de Hoeve, Twentse Piraten Party, de Profronde Almelo, de Zwarte Cross en natuurlijk de Enschede Marathon.

Blijven investeren in de kennis en kunde van medewerkers is een doorlopend proces binnen National Safety Security Group. Onze medewerkers zijn altijd een meerwaarde voor een opdrachtgever. Bij ons draait het om hoge kwaliteit en een goede relatie met onze klanten. We doen wat we zeggen. NSSG focust in haar werving- en selectiebeleid op het aannemen van deskundige, ervaren en gemotiveerde medewerkers met de juiste service gerichte instelling die uitblinken in hun vak. Een kwalitatief hoogwaardige partner op het gebied van orde en veiligheid.

Bij ons draait het niet alleen om bewaking en beveiliging, maar ook om dienstverlening, kwaliteit en betrouwbaarheid. Niet zomaar beveiligers inzetten op basis van beschikbaarheid. We gaan voor de beste oplossing voor de desbetreffende locatie en doelgroep. En daar zetten we gericht en zorgvuldig de juiste beveiligers voor in. Verzekerd van gecertificeerde professionals. Gastheerschap staat hierbij voorop, aangezien de uitstraling en inzet van beveiliging bijdraagt aan de beleving en veiligheidsgevoel van bezoekers. Daar waar nodig leveren wij een compleet veiligheidsplan .”

Verkorte opleiding evenementenbeveiliger bij National Safety Security Group

De cursus Event Security Officer is bedoeld voor mensen die op basis van oproep als evenementenbeveiliger willen werken, het is dus een bijbaan. National Safety Security Group biedt de opleiding continue aan. Stuur ons nu jouw inschrijving en we nodigen je uit voor een oriënterend gesprek! Werken als ESO is uitstekend te combineren met een andere baan of een studie aangezien veel evenementen in de avond uren en in het weekend plaats vinden.

Nieuwsbrief