Het festival wordt onderverdeeld in diverse sectoren, waarbij National Safety Security Group 1 van de 6 hoofdleveranciers beveiliging uit Nederland is. Per aangewezen sector is elk collega bedrijf verantwoordelijk voor de veiligheid, in de breedste zin van het woord. Met zoveel mensen op het terrein is het natuurlijk belangrijk om de veiligheid op orde te hebben. De Zwarte Cross richt een heus ‘veiligheidsdorp’ in dat 24 uur per dag bezet is door de organisatie, politie, brandweer, beveiliging, technische dienst en verkeer beheer.

National Safety Security Group gaat de aankomende jaren op gastvrije wijze, samen met de “campingburgemeesters” het Rennerskwartier in de gaten houden.

“Een fantastisch mooi compliment en partnership voor onze beveiligers”, zegt Kevin Kel. Bij ons draait het niet alleen om bewaking en beveiliging, maar ook om dienstverlening, kwaliteit en betrouwbaarheid. We gaan voor de beste oplossing voor de desbetreffende locatie en doelgroep. En daar zetten we gericht en zorgvuldig de juiste beveiligers voor in. Gastheerschap staat hierbij voorop, aangezien de uitstraling en inzet van beveiliging bijdraagt aan de beleving en veiligheidsgevoel van bezoekers. Het evenement duurt voor de bezoeker drie dagen en vijf dagen voor onze beveiligers welke de aankomende jaren verantwoordelijk zijn voor een gehele sector van het festival. De operationele operatie ligt in handen van supervisors Henk-Jan van der Holst welke de dagploeg onder zijn hoede neemt en Paul van Veen welke de nachtploeg onder zijn hoede neemt.

“We hebben een platte organisatie waarbij we veel overleg voeren met onze supervisors, zo houden we de kwaliteit dienstverlening op peil. We hebben geïnvesteerd in het eigen personeel met een scala aan trainingen en opleidingen en dat werd gezien tijdens editie 2018. We beginnen al in een vroeg stadium met de voorbereiding en het leeft alweer ontzettend onder onze beveiligers, aldus Jelle Kamphuis.

Tijdens de Zwarte Cross worden wederom onze bikers ingezet, deze beveiligers zijn makkelijk aanspreekbaar, snel ter plaatse en kunnen op plekken komen die met de auto lastig te bereiken zijn.

Met 25.000 kampeerders heeft de Zwarte Cross-camping meer ‘inwoners’ dan menig dorp of stad in de Achterhoek. Lichtenvoorde telt er bijvoorbeeld ruim 12.000, Groenlo rond de 10.000 en Winterswijk iets meer dan 23.000. De camping heeft dan ook uitgebreid eigen sanitair, een campingwinkel en zelfs drie stages exclusief voor kampeerders. De Zwarte Cross is het grootste vierdaagse festival van Nederland.

Editie 2019 is reeds volledig uitverkocht!

Contact formulier