Zwarte Cross verlengt partnership!

Met trots kunnen wij melden dat onze samenwerking met de zwarte cross met een aantal jaren is verlengd! Al enkele jaren is National Safety Security Group directe beveiligingspartner van het grootste motorcross evenement van de wereld.

Wij zijn dan ook ontzettend trots dat ons contract door prima functioneren is opengebroken en nog langer onze dienstverlening kunnen toepassen op het gebied van evenementenbeveiliging, stewards en loopkoppels voor het gehele terrein. Een fantastisch mooi compliment en partnership voor onze beveiligers, zegt Kevin Kel, algemeen directeur van National Safety Security Group.

De operationele operatie ligt in handen van supervisors Henk-Jan van der Holst welke de dagploeg onder zijn hoede neemt en Paul van Veen welke de nachtploeg onder zijn hoede neemt.

Tijdens de Zwarte Cross worden wederom ook onze bikers ingezet uitgerust met bodycams, deze beveiligers zijn makkelijk aanspreekbaar, snel ter plaatse en kunnen op plekken komen die met de auto lastig te bereiken zijn.

De zwarte cross is een bizarre mix van motorcross, muziek, stunts, theater, humor en veel gekte en spektakel. De samenkomst van deze ogenschijnlijk totaal verschillende werelden zorgt voor een wereldwijd en Uniek feest. De duidelijke connectie met ‘de Achterhoek’, waar het festival plaatsvindt, komt naar voren in de kenmerkende gezelligheid en gastvrijheid van deze streek waar jong en oud nog samen feestviert. Vanaf de eerste editie (1.000 bezoekers) tot aan de afgelopen editie in 2019 (220.000 bezoekers) is voor bezoeker en organisatie één ding duidelijk: niets is onmogelijk!

Jong en oud viert samen feest op de Zwarte Cross en dat is duidelijk te zien aan het muziek- en theateraanbod op de vele verschillende festivalweides. Ruim 150 bands en 1.000 theaterartiesten staan er op het programma, van blues, dance, reggae, rock&roll, kinderacts, metal, cabaret, singer-songwriter, kleinkunst tot aan feestmuziek. Het ene moment met 40.000 man los gaan bij het hoofdpodium om daarna je met 69 anderen te laten verbazen in Theatro Obscura, het kan allemaal! Voor kinderen (en ouders) is er ‘Het Blagenparadijs’ met gratis attracties en coole bandjes en voor de fijnproevers is er het Michelinsterren restaurant met biologische streekgerechten ‘Le Carburateur’.

SPORT, SPEKTAKEL & STUNTS

De Zwarte Cross is het grootste motorcrossevenement ter wereld. En ook op de crossbaan geen onzinnige hokjesgeest, maar bizarre klassen waarin amateurs in zelfgebouwde voertuigen de baan over schieten afgewisseld met serieuze motorsport door echte wereldkampioenen. Deelnemers in de ‘humorklasses’ werken vaak een jaar lang aan de raarste voertuigen, bouwen brandweerwagens, shovels , rollators of wegmotoren om tot woeste machines of hijsen zich in absurde outfits. Het moge duidelijk zijn, in deze klassen gaat het niet om het winnen, maar om het vermaak

Met een motor over het hoofdpodium heen knallen of van een zeventig meter hoge toren afspringen, met een straalmotor over het festivalterrein vliegen, in een auto met caravan over de feesttent springen of als levende kanonskogel uit een beugelfles schieten. Elk jaar is er wel een waaghals zo gek om het voor het eerst op de Zwarte Cross uit te proberen, reken dus ook in 2019 weer op bizarre stunts om van te klappertanden! Daarnaast is er voor de liefhebbers van acrobatiek de FMX area, met veelal buitenlandse freestylers op motoren, sneeuwscooters, quads, BMX en skates. Waanzinnig!

CAMPING

Van donderdagmiddag tot maandagochtend is er op de Zwarte Cross plaats voor duizenden kampeerders en geloof ons: hier is het pas echt feest! De Zwarte Cross camping heet met recht ‘Het Walhalla’ en campinggasten zijn de echte VIP’s van het festival, want als het festivalterrein ’s nachts sluit gaat het feest hier nog door. Als uiteindelijk het festivalterrein gesloten is, kun je ook terecht in een van de Buurtkroegen op de camping. Het is een evenement op zich met talloze bands in het vermaarde Rock ‘n’ Roll Circus, een mini Oktoberfest in de ‘Spiel mir einer Tiroler’-tent en ’s nachts een gezellig kampvuur met akoestische muziek. Daarnaast zijn alle voorzieningen van een ‘echt’ dorp aanwezig, een supermarkt, badhuis, massagesalon en wasplaats. De deelnemers aan de cross, de echte rocksterren, hebben een speciale verblijfplaats op de camping genaamd ‘Het Rennerskwartier’ met een heus rennerscafé ‘Le Garage’

Contact formulier