Veiligheidsplan Evenement | Vergunningstraject

Evenementenvergunning – Veiligheidsplan opstellen

In de aanloop naar uw evenement denken wij graag met u mee en adviseren u graag. Niet alleen over een passende inzet van veiligheidsdiensten maar ook begeleiden wij u in het vergunningstraject met een op maat geschreven veiligheidsplan voor uw evenement. Ben jij op zoek naar een voorbeeld veiligheidsplan? Met een format veiligheidsplan van National Safety Security Group kunt u met een gerust hart bij de vergunningverlenende instantie aankloppen.

Veiligheidsplan voor evenementen

Wilt u een evenement organiseren, zoals een feest, festival of popconcert? Bij het aanvragen van een vergunning voor het organiseren van een evenement hoort standaard een veiligheidsplan. Een veiligheidsplan opstellen is wenselijk voor uw vergunningsaanvraag. In dit veiligheidsplan staat beschreven welke maatregelen zijn getroffen om de veiligheid van bezoekers te waarborgen.

Veiligheidsplannen voor zowel private- en bedrijfsevenementen, voor beveiliging van klein en grootschalige festivals en van regionale evenementen

National Safety Security Group heeft met het opstellen van veiligheidsplannen voor evenementen door de jaren heen veel ervaring en een uitstekende reputatie opgebouwd. Naast het leveren van gecertificeerde beveiligers, verkeersregelaars, ehbo’ers en brandwachten, biedt National Safety Security Group ondersteuning bij het opstellen van het veiligheidsplan.

accessibility

Persoonlijke benadering

security

Gecertificeerd personeel

format_shapes

Beveiliging op maat

Van evenementenorganisatoren wordt verwacht dat zij een veiligheidsplan opstellen. Een veiligheidsplan is een document waarmee de organisator informatie geeft over de veiligheid en de maatregelen welke van toepassing zijn voor het evenement. Veiligheid hoort op een evenement vanzelfsprekend te zijn, echter brengt het bezoeken en organiseren van een evenement altijd risico`s met zich mee.

Is dit veiligheidsplan een belangrijk document voor alle betrokkenen of juist een vervelende onnodige kwestie in de voorbereiding van een evenement?

Allereerst maakt het opstellen van een veiligheidsplan de organisator bewust van de risico’s van het evenement, en de daarop te nemen maatregelen. Ook staat hier in beschreven wat de verantwoordelijkheden en beschrijvende processen zijn voor alle betrokkenen. Tevens dient het veiligheidsplan als handvat voor de vergunningverlener bij advies en inzetbepaling van de hulpdiensten.

Met een veiligheidsplan van National Safety Security Group kunt u met een gerust hart bij de vergunningverlenende instantie aankloppen.

De informatie uit het veiligheidsplan stelt de vergunningverlener beter in staat om de voornemens van de organisator te beoordelen, voorwaarden te stellen in de vergunning en toezicht te houden op de veiligheid van het evenement. Uiteraard is het belangrijker dat de beschreven maatregelen in de praktijk kunnen worden gebracht. Het opstellen en beoordelen van een veiligheidsplan is echter zeer belangrijk, een goede onderbouwing van de maatregelen vraagt bovendien om een zorgvuldige bewustwording van eventuele risico’s voor, tijdens en na het evenement.

Op maat geschreven met ons voorbeeld veiligheidsplan

Door het veiligheidsplan af te stemmen op de draaiboeken wordt er duidelijkheid geschept bij alle betrokkenen zoals; hulpdiensten, beveiliging, verkeersregelaars, brandwachten, ehbo, vergunningverlener en de organisatie van het evenement.

Naast gecertificeerde beveiligers, verkeersregelaars, ehbo’ers en brandwachten, biedt National Safety Security Group ondersteuning bij het opstellen van het veiligheidsplan

Alle vooraf vergaarde informatie wordt zorgvuldig overgedragen aan onze beveiligers zodat ze altijd weten wat ze kunnen verwachten op locatie. Bij ons draait het niet alleen om bewaking en beveiliging, maar ook om dienstverlening, kwaliteit en betrouwbaarheid. Gastheerschap staat hierbij voorop, aangezien de uitstraling en inzet van beveiliging bijdraagt aan de beleving en veiligheidsgevoel van bezoekers. Daar waar nodig leveren wij een compleet veiligheidsplan waarmee een organisatie met een gerust hart bij de vergunningverlenende instantie kan aankloppen.

Heeft u ondersteuning nodig met het opstellen van uw veiligheidsplan? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Contact formulier

security
Event Security

Heeft u beveiliging nodig voor uw festival?