AED en reanimatie Training

Omdat een plotselinge hartstilstand op ieder moment en overal kan voorkomen. Meestal zijn er vooraf geen signalen die duiden op hartproblemen. Aangezien mensen een groot deel van de tijd op hun werk doorbrengen is het belangrijk een CardiAid AED apparaat in de buurt te hebben.

accessibility

Persoonlijke benadering

security

Gecertificeerd personeel

format_shapes

Beveiliging op maat

Enkele feiten
Elk jaar sterven duizenden mensen aan een plotselinge hartstilstand. Alleen al in Europa betreft het meer dan 400.000 mensen per jaar. Wanneer iemand vanwege een plotselinge hartstilstand in elkaar zakt, is het essentieel dat gebruik wordt gemaakt van een AED-apparaat (een automatische externe defibrillator) en reanimatie (cardio-pulmonaire resuscitatie), als men enige kans op herstel wil hebben. Tijdige defibrillatie met een AED-apparaat is een essentiële schakel in de keten van overleven, aangezien de tijd tussen het ineenzakken en defibrillatie een sleutelfactor is in het overleven van een hartstilstand. Eerdere onderzoeken hebben aangetoond dat wanneer in het geval van patiënten met ventriculaire fibrillatie vroegtijdige defibrillatie binnen een minuut wordt toegepast, de kans 90% is dat het leven van het slachtoffer kan worden gered. Hierna daalt de overlevingskans met 7-10% per minuut. Niet handelen is de slechtste optie.

Eerdere onderzoeken hebben aangetoond dat wanneer in het geval van patiënten met ventriculaire fibrillatie vroegtijdige defibrillatie binnen een minuut wordt toegepast, de kans 90% is dat het leven van het slachtoffer kan worden gered. Hierna daalt de overlevingskans met 7-10% per minuut. Niet handelen is de slechtste optie. Neem contact op voor de mogelijkheden voor een cursus AED. Weet jij wat je moet doen als het gebeurd?

Wat is een automatische externe defibrillator (AED)?
Een AED is een toestel dat automatisch hartritmes analyseert, waarna degene die het toestel bedient een advies krijgt om een schok toe te brengen, als het hart een fataal ritme heeft. AED’s zijn veilig en voorzien alleen in schokken in gevallen waarin iemand een fataal hartritme heeft. Iemand die geen medisch hulpverlener is, kan met zeer weinig training op een veilige en effectieve manier gebruik maken van AED’s.

Hoe werkt een AED?
Een computer in de defibrillator geeft een analyse van het hartritme van het slachtoffer. Het apparaat geeft aan of een schok nodig is. Er zijn apparaten die het slachtoffer automatisch een schok geven wanneer dat nodig is. Bij andere apparaten moet degene die het toestel bedient op een knop drukken om de schok toe te dienen. De schok wordt toegediend door middel van pads die op de ontblote borst van het slachtoffer worden geplakt. De schok verdooft het hart en stopt daarbij de afwijkende hartactiviteit, waardoor een normaal hartritme kan terugkomen.

Hoeveel tijd heb ik voor de behandeling van een plotselinge hartstilstand?
U hebt slechts enkele minuten om het leven van een patiënt met een plotselinge hartstilstand te redden. Dit komt omdat de overlevingskans per minuut met 10% afneemt.

AED Training
Deze opleiding is bestemd voor een ieder die deel uit maakt van uw bedrijfshulpverleningsorganisatie. Na het volgen van de AED training is men in staat om de defibrillator op een verantwoorde manier te gebruiken. De training word gegeven volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad.

Toelating
Aan deze opleiding worden behoudens een normale fysieke en psychische conditie een basiscursus BHV als toelatingseis gesteld. Bij een hartstilstand telt iedere seconde. Door gebruik te maken van een Automatische Externe Defibrillator (AED), wordt de overlevingskans van het slachtoffer een stuk groter. Voor het veilig gebruik van de AED en hoe de AED toe te passen bij reanimatie, verzorgen wij voor u een uitgebreide gecertificeerde AED training. De opleiding wordt gegeven door gediplomeerde docentenAlle cursisten sluiten deze cursus af met een examen. Bij voldoende resultaat ontvangen de deelnemers het certificaat.

De praktijkoefeningen worden ondersteund door een theoretische toelichting. Het accent van de opleiding ligt op de praktijk.

 • Hoe benader je een slachtoffer?
 • Hoe beoordeel je het bewustzijn en de ademhaling van het slachtoffer?
 • Wat houdt reanimatie nou precies in?(Hartmassage en beademing)
 • Wat is nou precies de functie van een AED?
 • Op welke wijze kan de AED worden toegepast? (Veilig en efficiënt bedienen)
 • Trainen in het gebruik van een AED in combinatie met reanimatie

De cursus wordt gegeven op een vaste locaties. Indien het gaat om meerdere kandidaten kan de cursus op uw locatie worden verzorgd bij een groep van maximum van 10 deelnemers. Tijdsplanning 3 uur. Neem contact op voor de mogelijkheden voor een training AED.

De training is inclusief: certificaat in creditcard formaat – AED oefenapparaat – koffie/thee

AED apparaat
Elk jaar sterven duizenden mensen aan een plotselinge hartstilstand. Alleen al in Europa betreft het meer dan 400.000 mensen per jaar. Wanneer iemand vanwege een plotselinge hartstilstand in elkaar zakt, is het essentieel dat gebruik wordt gemaakt van een AED-apparaat (een automatische externe defibrillator) en reanimatie (cardio-pulmonaire resuscitatie), als men enige kans op herstel wil hebben. Tijdige defibrillatie met een AED-apparaat is een essentiële schakel in de keten van overleven, aangezien de tijd tussen het ineenzakken en defibrillatie een sleutelfactor is in het overleven van een hartstilstand. Eerdere onderzoeken hebben aangetoond dat wanneer in het geval van patiënten met ventriculaire fibrillatie vroegtijdige defibrillatie binnen een minuut wordt toegepast, de kans 90% is dat het leven van het slachtoffer kan worden gered. Hierna daalt de overlevingskans met 7-10% per minuut. Niet handelen is de slechtste optie.

 • Kan door iedereen worden gebruikt met een basiskennis EHBO.
 • Kan een elektroshok geven binnen 1 tot 2 minuten.
 • Start automatisch na opening van het deksel.
 • Dient geen schok toe indien niet noodzakelijk.
 • Geeft duidelijke verbale en visuele instructies volgens de ILCOR 2005 reanimatie richtlijnen.
 • Geeft de meest efficiënte elektroschok met bi-phasische golf vorm.
 • Ondersteunt de gebruiker bij de hart massage met metronoom signalen voor het juiste ritme.
 • Automatische zelftest; dagelijks, maandelijks en telkens als het apparaat geopend wordt.
 • Voorgemonteerde elektroden.
 • Bewegingsdetectie.
 • Automatische registratie van het ECG.
 • 6 jaar garantie bij normaal gebruik en onderhoud.
 • CE goedgekeurd volgens EN60601-1 en EN 60601-2-4 normen.
 • Extra accessoires ten behoeve van de veiligheid en hygieneNeem contact op om een AED apparaat te bestellen. Weet jij wat je moet doen als iemand een hartstilstand krijgt?

CardiAid set. De CardiAid is een AED apparaat(Automatische Externe Defibrillator). Het is een praktisch levensreddend apparaat dat de gebruiker helpt bij het reanimeren van patiënten met de symptomen van een hartaanval. De CardiAid kan gebruikt worden voor de defibrillatie en geeft de gebruiker gesproken en visuele aanwijzingen bij de reanimatie. De set wordt inclusief tas geleverd. Wandbevestiging is optioneel, om de tas aan de wand en in zicht te plaatsen.

Contact formulier

security
Academy

Onze academy heeft een ruim aanbod aan trainingen