Twente zet beveiligers in om boa's en politie te ondersteunen met 4 verschillende Twentse Beveiligingspartijen
De Veiligheidsregio Twente gaat particuliere beveiligers inzetten om de boa’s en politieagenten te ondersteunen tijdens de drukke decembermaand. De beveiligers worden vooral ingezet in de binnensteden, om toezicht te houden op groepsvorming en het houden van voldoende afstand.

“De boa’s lopen op hun tandvlees, we proberen met de inzet van beveiligers wat meer ruimte te krijgen”, zegt Sander Schelberg, vicevoorzitter van de Veiligheidsregio Twente. “De beveiligers dienen niet als vervanging van, maar juist als hulp aan onze boa’s.”

Enkele tientallen beveiligers

De beveiligers kunnen, anders dan boa’s en politieagenten, geen boetes uitdelen. “Het doel is ook: aanspreken op gedrag”, zegt Schelberg. “En dat werkt vaak als een trein. Maar mocht het escaleren, dan kan er altijd de hulp worden ingeroepen van boa’s of politie.”

De veiligheidsregio zegt vooral rondom de feestdagen de beveiligers in te zetten. Het gaat om enkele tientallen beveiligers voor heel Twente van 4 verschillende Twentse beveiligingsbedrijven, waaronder National Safety Security Group (NSSG). Afgelopen weekend werden beveiligers overigens ook al ingezet in Hengelo. Schelberg zegt tevreden te zijn over de resultaten daarvan.

Schelberg over de inzet van de beveiligers: Bekijk hier de video

Bron: RTV Oost

U bent bij ons aan het juiste adres om een security host in te huren voor korte of lange termijn.