Voor ik het wist zat ik in de interne verkorte opleiding

Mijn naam is Mathieu Rietman, 41 jaar oud getrouwd en trotse vader van drie dochters. Na diverse omzwervingen ben ik in de metaal beland en werk ik full-time als cnc frezer. Ik heb al jarenlang ervaring als EHBOér en ben zo in aanraking gekomen met de beveiliging in de goede zin van het woord dan. Ik zag DEZE advertentie voorbij komen en dacht, dit is wat ik zoek! Na een gesprek met een collega welke reeds een aantal jaren werkzaam is voor National Safety Security Group heb ik een e-mail gestuurd en werd vrijwel direct uitgenodigd voor een gesprek. Voor ik het wist zat ik in de interne verkorte opleiding tot evenementenbeveiliger en enkele weken later stond ik op mijn eerste klus met ervaren collega’s welke mij wegwijs hebben gemaakt in het vak.

De no-nonsense mentaliteit en collegialiteit spreken mij zeer aan, ik voelde mij direct thuis bij het bedrijf.

Ik wissel op dit moment werkzaamheden af, de ene keer werk ik als beveiliger en de andere keer wordt ik ingezet als EHBOér bij diverse spraakmakende evenementen. Het is toch ontzettend gaaf om op de Zwarte Cross, Zomerfeesten De Hoeve te werken of bij de grote festivals op de Universiteit Twente. Wat mij aanspreekt is het werken met verschillende doelgroepen telkens op verschillende locaties. Tijdens mijn praktijk opleiding liep ik veel mee met ervaren collega’s om ervaring op te bouwen. Goed naar de ervaren collega’s kijken en hier mijn voordelen uithalen heeft me gebracht tot waar ik nu sta. We hebben een fantastisch team bestaande uit mannen, maar ook zeker veel vrouwen. Het stand-by lopen, zoals we dat noemen vind ik het leukste om te doen. Je maakt ontzettend veel mee en ondersteunt daar waar nodig, de ene keer ondersteun ik bij mijn collega’s van de entree en vervolgens krijg ik een oproep om te assisteren bij een EHBO inzet.

Uit ervaring kan ik zeggen dat je moet beschikken over mensenkennis en gedrag van mensen, maar ook geduld en inzicht is nodig om dit beroep uit te voeren op de juiste gastvrije manier zoals opdrachtgevers van je vragen. Er gebeurd heel veel achter de schermen, de bezoekers merken hier niets van. Voordat wij op een klus komen hebben wij al veel informatie over het evenement ontvangen zoals de tekening, de posities en de werkflow.

Als we ons hebben ingeschreven en alle benodigde materialen hebben gekregen volgt er een briefing.

Er zitten ook collega’s achter de schermen en zorgen ervoor dat wij, maar vooral de bezoekers zich veilig voelen op een evenement. Met behulp van camera’s kan mijn collega alles overzien, hier maak ik wel eens gebruik van en dan geef ik het signalement van een persoon door.

We hebben een goede en leuke band met de collega’s en de sfeer is altijd leuk wanneer we aan een klus werken. Gastvrijheid is een belangrijk speerpunt binnen NSSG, daarna komt eventueel pas je rol als beveiliger.

We zijn altijd op zoek naar collega beveiligers die ons team komen versterken. Wordt jij mijn collega? Ben je in het bezit van het diploma beveiliger of certificaat Event Security Officer? Waar wacht je nog op? Stuur een e-mail via onderstaande gegevens en je wordt snel uitgenodigd voor een oriënterend gesprek.

Lijkt het jou ook leuk om werkzaam te zijn als evenementenbeveiliger, maar je hebt nog geen diploma? Bekijk dan eens DEZE VACATURE voor de aankomende verkorte opleiding en wie weet werken wij binnenkort samen op de vele spraakmakende evenementen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

supervisor_account
Vacatures

Wil jij onderdeel uitmaken van een geweldig team?